Skocz do zawartości

touring gaśnica gdzie powinna być?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym się dowiedzieć gdzie w tytułowym modelu powinna znajdować się gaśnica. Ja jeszcze jej nie znalazłem i póki co jeżdzę z jakąś starą włożoną do bagażnika - tam gdzie klucze przez co odstaje mi trochę podłoga i trochę mnie to drażni.

Czy jest jakieś miejsce gdzie oryginalnie znajduje się gaśnica? Ewentualnie jeśli nie ma "oryginalnego" to gdzie należy tę gaśnicę zamonować.

szukałem w archiwum i nieczego cieklawego się nie dowiedziałem :)

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano

podlaczam sie pod pytanie

ja w sedanie mialem miejsce pod fotelem kierowcy (z przodu fotela, za pietami :-) )

a obecnie w touringu woze schowana w bagazniku w schowku po prawej stronie, tam pod zbiornikiem spryskiwacza tylnej szyby

pzdr

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano
Ja u siebie przykreciłem do fotela kierowcy od dołu, chyba podobnie jak miał kolega DJYendruh. Miejsce to wygladało na fabrycznie przygotowane pod uchwyt do gaśnicy. Dodam jeszcze, że to fotel Recaro, nie wiem jak jest to wygląda w zwykłych...
Opublikowano
Ja u siebie przykreciłem do fotela kierowcy od dołu, chyba podobnie jak miał kolega DJYendruh. Miejsce to wygladało na fabrycznie przygotowane pod uchwyt do gaśnicy. Dodam jeszcze, że to fotel Recaro, nie wiem jak jest to wygląda w zwykłych...

Dzięki za odpowiedzi :)

Czyli jak rozumiem nie ma "fabrycznego" miejsca i każdy montuje gdzie chce :). Wybadam ten schowek w bagażniku, tylko nie wiem czy to zgodne z przepisami ;) Do Gaśnicy powinien być chyba swobodny dostęp.

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano

jakdobrze pamiętam oryginalnie pod fotelem pasażera ja swoją upchnąłem w boczek z tyłu idealnie wpasowła pod zbiornik spryskiwacza

nawet szyny nie musiałem przykręcać bo tam się lekko klinuje :)

Pozdrowienia Piotr

E34 525 tds Touring