Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakimś sposobem jakiś spory liść, czy coś w tym stylu wpadło mi do dmuchawy :mad2: :mad2: no i teraz z prawie niesłyszalnego nawiewu zrobił mi się traktor :lol: (no może przesadzam).

Czy macie jakieś sposoby na przeczyszczenie tego? Próbowałem się dostać od strony filtra przeciwpyłkowego, albo od zewnątrz - ale to takie macanie drutem na ślepo. Rurki od odkurzacza chyba też tam nie upcham.

Najlepiej chyba czekać aż zdegraduje :lol: - ale może to być też jakiś patyk, czy ogonek z liścia - a to nie degraduje tak szybko...

Dodam, że mam klimę.

Opublikowano

No niestety jesli go nie widzisz to musisz rozbierać całą dechę :wink:

Próbuj codziennie dawać nawiew na max i kręcić kółkiem nogi, twarz, szyba. Może masz rację że uschnie i wyleci :D

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Próbuj codziennie dawać nawiew na max i kręcić kółkiem nogi, twarz, szyba. Może masz rację że uschnie i wyleci :D

Otóż to. Zeschnie się i pęd powietrza go w końcu wywieje.

Opublikowano
Chyba dzisiaj wreszcie zmieliło liścia - co za ulga :lol: Chyba założę jakąś siatkę na kratce wlotowej - tak, żeby co większe śmieci nie wpadały.

A nie masz filtra przeciwpylkowego?? Myslalem ze on ma wlasnie za zadanie zapobiegac takim przypadkom.

Opublikowano
Patrząc od strony kratki najpierw jest dmuchawa, potem filtr przeciwpyłkowy, a potem nagrzewnica - także na filtr lecą śmieci zmielone przez dmuchawę. Dlatego zastanawiam się nad zamocowaniem cienkiej siateczki na kratce, tak, żeby taka sytuacja nie miała już miejsca.