Skocz do zawartości

!!POMOCY!! zgasla mi bunia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie tragedia mi sie stala :( jade dzis moim autkiem wjezdzam do garazu a tu nagle mi samochod gasnie :cry2: . krece kluczykiem -zalapuje ale po 2-3sekundach gasnie znowu.mimo usilnych staran nic nie moge zrobic. swiatla, radio itp chodza to wykluczam akumulator.wie moze ktos co moglo sie stac :?: acha-nie mam lpg tylko benzyniaka :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:
Opublikowano

Może nie dostaje benzynki, może filtr paliwa, może zatankowałeś jakies bagno?

A może jej nie ma :roll:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
  • Autor
sieka jest. werwe leje to szlamu by nie bylo chyba
Opublikowano

Problemy moga byc dwa:

- paliwo nie dochodzi do silnika

- uklad zaplonowy nie daje iskry

Jezeli 'zalapuje', to wyglada na to, ze nie dochodzi paliwo.

Czyli prawdopodobnie pompa paliwowa - moze zdechla, moze nie ma zasilania.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Nie wiem czy to pomoze, ale kiedys z ciekawosci odlaczylem jeden przeplywomierz w osemce. Auto zapalilo, po czym po sekundzie - dwoch zgaslo.
Opublikowano
  • Autor
okazalo sie ze to nie pierwszy raz zgasla. bylem za granica teraz kilka tygodni i brat mowil ze 2 razy mu zgasla juz. wywala bezpiecznik-ten niebieski pierwszy od klapy bagaznika.gdzies zwarcie musze miec chyba co? jak podlacze pod kompa to pokaze mi czy i gdzie jest to zwarcie? albo ze pompa paliwa uszkodzona?
Opublikowano
  • Autor
bylem u mechanika. pompa paliwa sie zawiesila. mechanik mowi- ale nie jest pewien- ze to pompa robi zwarcie i wypieprza bezpiecznik
Opublikowano
Mi też kilka razy zgasła i spaliła sie pompa paliwa. Po wymianie wszystko ok i już nie gaśnie. :8)
Opublikowano
  • Autor
wie ktos moze ile kosztuje pompa do 730?
Opublikowano
A MOŻE CZUJNIK PRĘDKOŚCI WAŁU KORBOWEGO :?:
Opublikowano
  • Autor
czujnik walu korbowego tez byl walniety. wymienilem ale dalej gasla. odebralem ja od elektryka w poludnie i nie gasnie jak narazie. chyba jest ok. popalone byly kable pod tylna kanapa. ale pompe tez bede musial wymienic niedlugo poniewaz ta pracuje podobno glosno to chyba nie jest z nia ok
Opublikowano
a to wszystko wina jeżdzenia na zbyt małej ilości paliwa , podobno w baku powinno być minimum 25 litrów żeby pompy miały dobre chłodzenie !!! u mnie raz przestała działać połowa silnika i już zacząłęm kombinować co się zepsuło , aż wpadłem na pomysł żeby zalać bak do połowy i wszystko wróciło do normy.... więc dbajcie o pompy :D

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
  • Autor
calkiem mozliwe ze to wina ,alej ilosci paliwa- mam uszkodzony zbiornik i moge wlewac paliwa za 70zl max bo wyzej jest dziurka mala :( niestety ale mechanicy nie chca tego robic, gdyz jak mowia nie oplaca im sie. i tak od 2miesiecy jezdze z nie szczelnym zbiornikiem
Opublikowano

Po co pytasz, przecież "sieka jest".

Spalona pompa może robic zwarcie. Leży na warsztacie pare sztuk stopionych.

Opublikowano
  • Autor

Po co pytasz, przecież "sieka jest".

Spalona pompa może robic zwarcie. Leży na warsztacie pare sztuk stopionych.

pytam z ciekawosci. nie dlugo pewnie czeka mnie wymiana pompy i chcialbym sie zorientowac ile musze szykowac pieniazkow