Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, od prawie 2 tygodni niemoge uruchomić silnika w swojej beci :(

wymieniłem:

- kopułkę

- świece

- przewody

- przepływomierz

na komputerze nic niewykazało wg. kompa wszystko jest ok, pomimo tego ciągle ją zalewa, jak się wysuszy świece po przekreceniu kluczyka zalewa je i gaśnie i potem nieda się odpalić samochodu

co jeszcze może być??

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano
Witajcie, od prawie 2 tygodni niemoge uruchomić silnika w swojej beci :(

wymieniłem:

- kopułkę

- świece

- przewody

- przepływomierz

na komputerze nic niewykazało wg. kompa wszystko jest ok, pomimo tego ciągle ją zalewa, jak się wysuszy świece po przekreceniu kluczyka zalewa je i gaśnie i potem nieda się odpalić samochodu

co jeszcze może być??

Sprawdź czy jest iskra. Wymontuj jedną swiece, położ na silniku by miała minius, podłącz do przewodu i niech Ci ktos zakręci rozrusznikiem a Ty patrz czy jest iskra.

Pozdrawiam

Opublikowano

iskra jest to sprawdzilem na samym poczatku, nawet moj mechanik niewie co ja boli stoi juz tydzien u niego :/

a może to przez srodek do czysczenia zaworow?? wlalem cala butelke na 35l benzyny

Opublikowano
Środek do czyszczeni zaworów :shock: (ja znam tylko paste) może chodziło Ci o środek do wtrysków, zabardzo się wyczyściły i leją jak w dislu.
Opublikowano
Środek do czyszczeni zaworów :shock: (ja znam tylko paste) może chodziło Ci o środek do wtrysków, zabardzo się wyczyściły i leją jak w dislu.

miałeś racje właśnie przed chwilą dzwonił do mnie mechanik powiedział że wtryski do wymiany ale wtryski od poprzedniego mojego silnika 3.0 M30B30 (jak poszuakcie w moich postach to zobaczycie ze wymieniałem) niepasują do tego w starym są bosha, a te co sie popsuły to jakiś lukas :/

ale są szanse że będzie już okey się doczekać niemogę