Skocz do zawartości

Imobilaizer-jest czy go niema?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jest. Przynajmniej powinien być. A możesz to sprawdzić tak: Owiń kluczyk folią aluminiową, taką jak się pakuje w nią kanapki. Cały kluczyk oprócz tej części, którą się wkłada da stacyjki. Zrób to bardzo dokładnie tak aby było szczelne. Następnie spróbuj uruchomić auto. Powinien być zapłon, ale rozrusznik nie powinien zakręcić - wtedy masz immobiliser. Gdy uruchomisz auto- nie ma immo.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wez kluczyk z zestawu bez imobilaizera (patrz instrukja obslugi). Po co bawic sie z folia jeszcze sobie klopotow narobisz i testuj dokladnie wedlug opisu powyzje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym wzial ten czarny plastikowy.
Opublikowano
Witam ponownie.Dzis rano wsadzilem czarny plastikowy kluczyk do stacyjki i bunia sie odpalila.Czy to znaczy ze niema imobilaizera czy jest odlaczony czy moze jeszcze cos innego? BMW e46 (1.8i m43 1895 cm 118 KM )1998 rok.Klima jest.Szyberdach,a imobilaizera by nie bylo?
Opublikowano
Z czystej ciekawosci, co za roznica czy ma imo czy nie ma? Zlodziej i tak buchnie jak bedzie chcial a imo to ostatnie co by go powstrzymalo chyba :)
Opublikowano
REBEL30 Wysłany: Wto Lis 13, 2007 12:53 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Witam ponownie.Dzis rano wsadzilem czarny plastikowy kluczyk do stacyjki i bunia sie odpalila.Czy to znaczy ze niema imobilaizera czy jest odlaczony czy moze jeszcze cos innego? BMW e46 (1.8i m43 1895 cm 118 KM )1998 rok.Klima jest.Szyberdach,a imobilaizera by nie bylo?

Immobiliser był montowany we wszystkich Beemkach chyba od 1995 roku. Tak mi się wydaje. Zrób tak jak Ci pisałem wcześniej i wszystko będzie jasne. Nic się nie stanie. Ja też tak robiłem.

Opublikowano
Sendra Wysłany: Wto Lis 13, 2007 7:02 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Z czystej ciekawosci, co za roznica czy ma imo czy nie ma? Zlodziej i tak buchnie jak bedzie chcial a imo to ostatnie co by go powstrzymalo chyba

Jak będzie złodziej-amator, to auta z immo nie buchnie.

Opublikowano
Male wyjasnienie.Dalaczego padlo pytanie odnosnie imobilajzera?Koles moj powiedzial mi ze jak odpale auto tym plastikowym kluczykiem to ze niema on imobilajzera.Dzis rano odpalilem auto plastikiem a ze po poludniu bylem w serwisie po mocowanie do podnosnika (lewarka)ktore jest mocowane w podwoziu koszt 17zl orginal.Zapytalem dlaczego udalo mi sie odpalic auto plastikiem?Poinformowano mnie ze ten wlasnie magiczny plastikowy kluczyk ma wbudowany w sobie imobilaizer.Temat wiec uwazam za zamkniety.Bardzo dziekuje wszystkim ktorzy pomogli mi rozwiazac problem.
Opublikowano
Wlasnie tez mnie to zastanawialo bo sprawdzilem wszystkie 4 kluczyki i przy kazdym zagadala bestia :) Milo wiedziec ze imo jest choc szczerze mowiac tak mnie to uspokaja jak zainstalowanie alarmu :) Pozdrawiam i oby jak najdalej bunie wszystkich staly od lepkich raczek amatorow cudzej wlasnosci...