Skocz do zawartości

525 TD (nie TDS) 127.000 km 1500 EUR kupić czy nie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Znalazlem w Niemczech E34 525 TD (to nie jest TDS) 116 PS, auto nie bite, bardzo zadbane no i przebieg orginalny. cena 1500 eur

Ciekawy jestem jak sprawuje się ten motor ,jakie ma wady i czym się rozni od TDS

Opublikowano
Witam,

Znalazlem w Niemczech E34 525 TD (to nie jest TDS) 116 PS, auto nie bite, bardzo zadbane no i przebieg orginalny. cena 1500 eur

Ciekawy jestem jak sprawuje się ten motor ,jakie ma wady i czym się rozni od TDS

kupuj nie pytaj sie motory b.dobre i z tym przebiegemmm..... :cool2:

Opublikowano

Od tds`a rozni sie tym ze nie ma intercoolera co znacznie (bo o 27 KM) obniza jego moc. Osiagi zadowalajace, ja mam i nie narzekam. Moment obrotowy zadowala mnie w 100%

Wady :?: Jak kazdy motor ma, a poza tym jest to diesel wiec trzeba dbac o niego zwlaszcza zima.

Pozdrawiam i zachecam do kupna.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Który to jest rocznik tego BMW? Cena jest zdecydowanie za niska. Nikt w Niemczech nie kupuje diesela żeby przez kilkanaście lat zrobić nim 130 tys km. Musi w tym być jakiś przekręt. Nie bądź naiwny jak 95% Polaków i nie kupuj złoma z przekręconym licznikiem albo z silnikiem do remontu. W branży samochodowej nie ma okazji.
Opublikowano

Już kupiłem :)

rocznik 1994

przebieg potwierdzony ks. serwisową (127 tys)

okazalo sie ze ma austryjackie papiery ale to nie robi wiekszej roznicy

nie bity- sprawdzany miernikiem gr. lakieru

lekko wgiety blotnik od strony kierowcy w dolnej czesci

kolor brokatrot metallic, felgi z polerowanym rantem (fabryczne),

klima,el. szyby, drewno i szara tapicerka (planuje kupic skóry)

ostatecznie kosztowal 1400 eur i co ciekawe auto mialo 5 wlascicieli

Opublikowano

kolor Brokatrod metalic jest bardzo ładny (oglądałem takiego TDS) pieknie sie mienił i rzadko spotykany kolor

a czy TD ma teżtakie problemy co TDS?? nastawnik pompy odpalanie na ciepłym???

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
kolor Brokatrod metalic jest bardzo ładny (oglądałem takiego TDS) pieknie sie mienił i rzadko spotykany kolor

a czy TD ma teżtakie problemy co TDS?? nastawnik pompy odpalanie na ciepłym???

Jesli ma taka sama pompke... a raczej ma. To zaleznie jaki przebieg i jakie paliwko bylo lale - to tak tez ma problem ;D

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
TD ma dokładnie te same problemy co TDS- pompa jest taka sama. O problemach coś wiem, bo wciąż z nimi walczę.. A co do wielu właścicieli- miałem z tym przykre doświadczenie, gdy kupowałem auto do firmy- opel omega 2.0- autko miało 6ciu właścicieli, ale było naprawdę w pięknym stanie- nie bite, czyste, zadbane, serwisowane- po zrobieniu 700km korbowód wyskoczył przez blok. Okazało się że handlarz mnie po prostu oszukał i wiedział ze silnik się kończy, zalał motodoktorem i sprzedał. Niestety czasami tak się zdarza..

Żółw się rusza...

Nie sprzedam mojego is-a (a na pewno nie tanio) :D

Fotki http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=96849