Skocz do zawartości

Kontrola trakcji.... pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. moze juz byl poruszony ten temat lecz szukalem bardzo dlugo i nie znalazlem.

Jak wlaczyc kontrole trakcji w e34 2.5 v6 24v 192 PS?? na pewno jest wylaczona :8) lub nie dziala "cos"

Dajcie znac jak moge sprawdzic

Opublikowano
Działa automatycznie, powinna migać ci lampka między zegarami obrotomierza a prędkościomierza gdy ASC się włącza. I nie V6 a R6 ;)
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
... I nie V6 a R6 ;)

Dokładnie, R6, bo jak się będziesz upierał przy V, watek się rozrośnie, ale nie w związku z kontrolą trakcji :)

pozdrowienia

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
  • Autor
Nic nie miga mi lampka od ASC i nie mam kontroli trakcji bo piszczy jak szalona :roll: dlaczego r6??
Opublikowano
... dlaczego r6??

Bo mamy silniki 6-cio cylindrowe w układzie rzędowym, a nie w układzie V (jak jest często w wielu innych jednostkach z 6-cioma garami) Każdemu zazwyczaj dźwięczy w uszach to co się powtarza często np. w amerykańskich filmach (o V6, V8), ale każdy właściciel BMW prędzej czy później staje się purystą w nazewnictwie :D

pozdrawiam

Edytowane przez solaris520

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Nic nie miga mi lampka od ASC i nie mam kontroli trakcji bo piszczy jak szalona :roll: dlaczego r6??

No to może nie masz kontroli...

A dlaczego R6 a nie V6?Bo tak ;) . A serio-zobacz sobie pod maske-masz cylindry ułożone w rzędzie ®.

Cylindry:

R-rzędowe V-widlaste...potem są jeszcze W itd.ale tu mówimy o BMW.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
  • Autor
co z ta kontrola trakcji?? poradzcie cos
Opublikowano
  • Autor

a Vanoski silnik to jaki?? System umożliwiający zmianę faz rozrządu, w silnikach benzynowych.

mialem poprzednia 2.5 24v w Vanosie i miala kontrole trakcji. ta by nie miala?? jak to sprawdzic?? gdzie to sprawdzic?? jakie mniej wiecej koszta?? ktos wie??

Opublikowano
Jesli masz kontrole trakcji to masz rowniez przycisk do jej wylaczania.Nie ma przycisku=nie ma ASC+T
http://gratyzchaty.pl -Giełda Darmowych Przedmiotów
Opublikowano
  • Autor

bardzo dziwne bo w poprzedniej bmw nie mialem wlacznika a ASC byla. a w tej nie ma wlacznika i nie ma ASC... gdzie moge sprawdzic czy mam kontrole??

czy mozna zamontowac ASC i jakie ewentualnie koszta??

Opublikowano
Zadzwoń do ASO BMW i poproś żeby na podstawie numeru VIN sprawdzili czy masz ASC. Powiedzą czy masz czy nie.
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg