Skocz do zawartości

Kontrola trakcji.... pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. moze juz byl poruszony ten temat lecz szukalem bardzo dlugo i nie znalazlem.

Jak wlaczyc kontrole trakcji w e34 2.5 v6 24v 192 PS?? na pewno jest wylaczona :8) lub nie dziala "cos"

Dajcie znac jak moge sprawdzic

Opublikowano
Działa automatycznie, powinna migać ci lampka między zegarami obrotomierza a prędkościomierza gdy ASC się włącza. I nie V6 a R6 ;)
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
... I nie V6 a R6 ;)

Dokładnie, R6, bo jak się będziesz upierał przy V, watek się rozrośnie, ale nie w związku z kontrolą trakcji :)

pozdrowienia

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano (edytowane)
... dlaczego r6??

Bo mamy silniki 6-cio cylindrowe w układzie rzędowym, a nie w układzie V (jak jest często w wielu innych jednostkach z 6-cioma garami) Każdemu zazwyczaj dźwięczy w uszach to co się powtarza często np. w amerykańskich filmach (o V6, V8), ale każdy właściciel BMW prędzej czy później staje się purystą w nazewnictwie :D

pozdrawiam

Edytowane przez solaris520

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Nic nie miga mi lampka od ASC i nie mam kontroli trakcji bo piszczy jak szalona :roll: dlaczego r6??

No to może nie masz kontroli...

A dlaczego R6 a nie V6?Bo tak ;) . A serio-zobacz sobie pod maske-masz cylindry ułożone w rzędzie ®.

Cylindry:

R-rzędowe V-widlaste...potem są jeszcze W itd.ale tu mówimy o BMW.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

a Vanoski silnik to jaki?? System umożliwiający zmianę faz rozrządu, w silnikach benzynowych.

mialem poprzednia 2.5 24v w Vanosie i miala kontrole trakcji. ta by nie miala?? jak to sprawdzic?? gdzie to sprawdzic?? jakie mniej wiecej koszta?? ktos wie??

Opublikowano

bardzo dziwne bo w poprzedniej bmw nie mialem wlacznika a ASC byla. a w tej nie ma wlacznika i nie ma ASC... gdzie moge sprawdzic czy mam kontrole??

czy mozna zamontowac ASC i jakie ewentualnie koszta??

Opublikowano
Zadzwoń do ASO BMW i poproś żeby na podstawie numeru VIN sprawdzili czy masz ASC. Powiedzą czy masz czy nie.
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg