Skocz do zawartości

BMW INTERFEJS SOFT - CKM-EDIABAS-GT1-DIS-SSS i INNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aha oki dzięki za rade popisze z nerwusem

Pozdro

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 871,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zrobiłem tak jak mi kazałeś i nic dalej jest to nie aktywne i nie mam pojęcia co mam zrobić odezwę się jutro bo musze lecieć do roboty

Pozdro :D

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zrobiłem tak jak mi kazałeś i nic dalej jest to nie aktywne i nie mam pojęcia co mam zrobić odezwę się jutro bo musze lecieć do roboty

Pozdro :D

Zainstaluj dis od nowa, jak robisz nakładkę to świruje. Czyli basa 44 i zmodyfikowany V57, upewnij się czy twój dis V57 jest GB czy USA, pliki sa do GB

Opublikowano

@piotrek1

a jaka jest mozliwosc przestawienia tego protokulu na Fister i mw na off-czy jakos tam, w tej wersji Bazy V52- tam nie ma tego tajemniczego menu i w takiej sytuacji nie moge wejsc w Car & key memory w disie. Ja mam rownolegle zainstalowana druge wersje z Baza v44 i tam moge to przestawic i laczy mi sie bez problemow z tym Car&Key Memory. Zwracam sie z tym pytaniem do ciebie bo ty masz ta sama wersje bazy V52

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
@piotrek1

a jaka jest mozliwosc przestawienia tego protokulu na Fister i mw na off-czy jakos tam, w tej wersji Bazy V52- tam nie ma tego tajemniczego menu i w takiej sytuacji nie moge wejsc w Car & key memory w disie. Ja mam rownolegle zainstalowana druge wersje z Baza v44 i tam moge to przestawic i laczy mi sie bez problemow z tym Car&Key Memory. Zwracam sie z tym pytaniem do ciebie bo ty masz ta sama wersje bazy V52

W tej bazie nie ma takiej możliwości, aby zmieniać protokoły, nie jest on a zmodyfikowana jak V44. Nic z tym nie kombinuję bo akurat u mnie koduję z zapalonymi didodami.

Opublikowano

Dzieki za szybka odpowiedz.

Ja mam w moim autku pneumatyczne zawieszenie z tylu i prawa strona stoi 1,5 cm nizej jak lewa ,idzie to jakos wyrownac, w impie ta mozliwosc widzialem, ale jeszcze brak mi odwagi zeby tak bez pytania grzebac......wole zeby sie madrzejsi wypowiedzieli :D

Czy istnieje cos takiego jak instrukcja obslugi do Disa? :D

Opublikowano

Witam

a jak to sprawdzić czy DIS v57 GB czy USA bo nie mam zielonego pojęcia

Opublikowano
...... Wyszukal wszystkie sterowniki jakie mam w aucie, zaznaczyl je na szary kolor i przy niektorych sa znaki zapytania,wykrzykniki albo krzyzyki...prosze mi wytlumaczyc co to znaczy. :D .

Naprawde nikt nie wie co znacza te wykrzykniki, znaki zapytania i krzyzyki :?:

@szogun 21

Obrazy tych programow sa w spizarni chomika :D - tyle, ze po angielsku.Mialem je ,ale nic nie rozumialem.

Opublikowano
A podasz mi linki do tego programu z chomikuj
Opublikowano
a powiedz mi ja coś takiego ściągam z chomikuj BMW MEGA - V39 - DIS GT1 SSS CIP TIS to może będzie dobre
Opublikowano
...... Wyszukal wszystkie sterowniki jakie mam w aucie, zaznaczyl je na szary kolor i przy niektorych sa znaki zapytania,wykrzykniki albo krzyzyki...prosze mi wytlumaczyc co to znaczy. :D .

Naprawde nikt nie wie co znacza te wykrzykniki, znaki zapytania i krzyzyki :?:

@szogun 21

Obrazy tych programow sa w spizarni chomika :D - tyle, ze po angielsku.Mialem je ,ale nic nie rozumialem.

Zapoznaj się z tym

Opublikowano

Zapoznaj się z tym

Chlopie zlociutki!.... no piekna sprawa :cool2:-Wielkie dzieki .Szkoda ze nie po niemiecku, ale to mi gugel troszeczke przetlumaczy.

Opublikowano
a powiedz mi ja coś takiego ściągam z chomikuj BMW MEGA - V39 - DIS GT1 SSS CIP TIS to może będzie dobre

Ale powiem ci, ze troszke leniuszek jestes :D

Prosze bardzo

http://chomikuj.pl/Cris2012

tam jest folder " BMW 3 E46 [Pro.Diagn]"

......to napewno jest wszystko po angielsku, ale probuj....

Jezeli chodzi o ten program co sciagasz to- brzmi groznie :lol: czy bedzie dobry? -to zalezy od tego jak TY go bedziesz obslugiwal, ale mnie sie wydaje ze przede wszystkim znajomosc jezyka jest potrzebna. Mozna bardzo narozrabiac jak sie ne rozumie 100% tekstu. :wink:

Edytowane przez markozlo

Opublikowano
Wiesz kolego ja nie mam za wiele czasu i też nie wiem jak za bardzo szukać z takich programów wielkie dzięki za pomoc :D
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Wersja v39 jest dużo trudniejsza w instalacji niż v44 w wersji easy (easyDISv44).

Opublikowano

Witam

Dla zainteresowanym zamieszczam bardzo ciekawy programik pomocny przy kodowaniu NCS'em autorstwa jednego z entuzjastów marki.

NCS Dummy ver. 2.1.1

http://rapidshare.com/files/422510038/NcsDummy.7z

Polecam

jak suka nie da to pies nie weźmie
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam

a jak to sprawdzić czy DIS v57 GB czy USA bo nie mam zielonego pojęcia

Montujesz program np. w daemon tools, otwierasz go i tam jest folder z DAT.UK lub DAT.USA, jak masz UK to powinno działać

Opublikowano

panowie mam klopot z podlaczeniem sie za pomoca disa kabel ktory uzywam to przerobiony vag.... soft dziala, glowice wykrywa, 2 skale sie swieca jak trzeba a wiec wybieram diagzoza- seria3- e91 i nic blad 200.199 czy jakos tak...

czy ktos mial podobny przypadek?

dodam ze kabelek dziala z inpa bez problemu

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Poszukaj kolego było o tym w tym wątku...
Krzysztof
Opublikowano
  • Członkowie klubu
panowie mam klopot z podlaczeniem sie za pomoca disa kabel ktory uzywam to przerobiony vag.... soft dziala, glowice wykrywa, 2 skale sie swieca jak trzeba a wiec wybieram diagzoza- seria3- e91 i nic blad 200.199 czy jakos tak...

czy ktos mial podobny przypadek?

dodam ze kabelek dziala z inpa bez problemu

A api test przechodzisz? Podkrec sile sygnalu glowic w emulatorze na 100%

Opublikowano
sygnal glowic jest podkrecowy i ciagle to samo.... a gdzie powinny byc umieszczone plki ini... ediabas oraz obd moze tam jest cos przestawione
Opublikowano
  • Członkowie klubu
sygnal glowic jest podkrecowy i ciagle to samo.... a gdzie powinny byc umieszczone plki ini... ediabas oraz obd moze tam jest cos przestawione

to czy masz ediabas poprawnie ustawiony mozesz sprawdzic probujac polaczyc sie INPA z autem.

Pytalem czy API test przechodzisz?

Opublikowano
a jak to mam sprawdzic? dis pokazuje ze glowica jest podlaczona
Opublikowano

Ściągnij to.

Strona 52 pokazuje jak wejść do ukrytego menu.

Strona 61 jak sprawdzić api test

pozdro

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Ściągnij to.

Strona 52 pokazuje jak wejść do ukrytego menu.

Strona 61 jak sprawdzić api test

pozdro

O tego to jeszcze nie widziałem. Pdf z moich filmików :cool2: