Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@rOBSOnX

Wielkie dzieki za pomoc. Wiec udalo mi sie zainstalowac progmana V.44.

Teraz to tak wyglada jak u was :)

Pisales ze mam sie zameldowac po instalacji. Rozumiem ze trzeba cos dalej konfigurowac. Czy mozesz pomoc dalej???

dzieki :wink:

Fotka moja :)

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.hochladen.info/images/upload10/mTRT8p0vZfNJGpT/full.jpg

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wielkie dzieki za pomoc. Wiec udalo mi sie zainstalowac progmana V.44.
Teraz to tak wyglada jak u was :)

Pisales ze mam sie zameldowac po instalacji. Rozumiem ze trzeba cos dalej konfigurowac. Czy mozesz pomoc dalej???
dzieki  :wink:

Odezwij się na GG 5150692

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano
Odezwij się na GG 5150692

Jesli ktos doszedl tak daleko i naprawde chcialby sie dalej pobawic to ja podobnie jak kolega robson chetnie pomoge w miare mozliowosci (moje gg 3054176) . Program naprawde dziala nawet na najprostszym interfejsie OBD, tu macie dowod:

http://autokacik.pl/files/280703820-bmw_praca.jpg

Xdrive

Koder

Opublikowano
... Program naprawde dziala nawet na najprostszym interfejsie OBD...

A nie mówiłem :clap:

Nie taki diabeł straszny.... :twisted2:

Opublikowano

Teraz musialbym poszukac interfejsu obslugujacego u batt i identyfikacje VIN, kroty moglby ponaddto programowac. Co mozecie polecic ? ADS (czy jest cos na USB?) ? Mam jeszcze pewne pytanko - w niektorych miejscach w DIS braki w napisach na przyciskach ? to normalka czy probowac przeinstalowac DIS ?

Xdrive

Koder

Opublikowano

Teraz musialbym poszukac interfejsu obslugujacego u batt i identyfikacje VIN, kroty moglby ponaddto programowac. Co mozecie polecic ? ADS (czy jest cos na USB?) ? Mam jeszcze pewne pytanko - w niektorych miejscach w DIS braki w napisach na przyciskach ? to normalka czy probowac przeinstalowac DIS ?

Co do kabelka - różne wersje mogą być.

A co do DIS'a - nie powinno tak być (ja nie zauważyłem tego u siebie - ale może ktoś miał podobne problemy niech napisze)

BMW KLUB PRZEMYŚL

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano
...w niektorych miejscach w DIS braki w napisach na przyciskach ? to normalka czy probowac przeinstalowac DIS ?

Daj przykładowy ekran, porównamy.

Opublikowano

dodam ze te przyciski dzialają i ze mydelka sa tez w kilku innych miejscach.. moze to wina rozdzielczosci ?

Może karta grafiki ?

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

dodam ze te przyciski dzialają i ze mydelka sa tez w kilku innych miejscach.. moze to wina rozdzielczosci ?

Może karta grafiki ?

Akurat w scoadmin video jest do wyboru raczej tylko jedna VESA i zapewne jest w jakis sposob i tak emulacja sprzetowej. W moim przypadku jest to radeon x1400, mam jeszcze pytanie: czy spossob instalacji mogl w jakis sposob wplywac na to ? wydaje mi sie ze w jednym miejscu zrypalem z wpisywaniem ":wq!"...

Xdrive

Koder

Opublikowano
Cos takiego :

No nie wygląda to dobrze.

...wydaje mi sie ze w jednym miejscu zrypalem z wpisywaniem ":wq!"...

To wejdź tam jeszcze raz, sprawdź czy jest jak być powinno, init 6 i gotowe.

Opublikowano

U mnie wlasnie takie braki byly z rozdzielczoscia 800x600 widoczne. (Braki opisow na guzikach) Ale wszystko dzialalo jak trzeba.Teraz zmienilem spowrotem na 1024x768 256kolorow i jest duuuzo lepiej!

Aha, dzieki pomocy kolegi robson dziala u mnie wszystko jak trzeba! Tutaj jeszcze zrzut z mojego pulpitu dla porownania:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.hochladen.info/images/upload10/6tXXSAsTYWGtiZH/full.jpg

Opublikowano

Dzien dobry,

mam pytanie lajkonika: czy DIS ruszy na interfejsie KKL? Jaki jest minimalny hardware zeby polaczyc DIS z pecetem?

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrowienia

WP

Opublikowano
...czy DIS ruszy na interfejsie KKL?

Testowałem z takim łączy bez problemu, lecz jest sporo ograniczeń z powodu braku informacji o zasilaniu i włączonym zapłonie. Ponoć można to przerobić.

Ten działa idealnie.

Opublikowano
U mnie wlasnie takie braki byly z rozdzielczoscia 800x600 widoczne. (Braki opisow na guzikach) Ale wszystko dzialalo jak trzeba.Teraz zmienilem spowrotem na 1024x768 256kolorow i jest duuuzo lepiej!

I faktycznie problem tkwi w rodzielczosci, jak dam na full screen 1024 to jest OK.

Chcialbym jednak ustawic tak VM Ware zeby dopasowal mi rozdzielczosc do okienka (nie skaluje) ktos ma pomysly ?

Co do dzialania interfejsu to dostalem wlasnie info od robsona (ktory jest naszą ostoją :cool2: :modlitwa: ) ze ubatt nie bedzie chodzic na USB=COM. jedynie na czystym COM

Xdrive

Koder

Opublikowano
Dzien dobry,

mam pytanie lajkonika: czy DIS ruszy na interfejsie KKL? Jaki jest minimalny hardware zeby polaczyc DIS z pecetem?

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrowienia

WP

Tak DIS ruszy nawet bez "niczego - na pusto" , na KKL tym bardziej ale tylko testowanie.

Jedyny potrzebny "hardwar" to kabelek do INPY (UBATT i IGNITION) i port COM 1 - najlepiej "rzeczywisty"

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

Koledzy - myślę że mogę tak napisać

Ja to jestem "cięki bolek" - naprawdę , ale niektórzy goście z http://www.bmwecu.org - to są MOCARZE !!!!

Jak w stopce FISTER & BMWECU.ORG - THE BEST !!!

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

@robsonx albo 46e,

posiadam przejscowke z usb na rs232.

Teraz wlasnie zamowilem sobie ExpressCard z RS232!!! Przyda sie takze do innych zeczy! Ale to nie warzne... Pytanie....

Czy bede musial wszystko instalowac od poczadku??? Pytam, gdyz przy instalacji inpy/ediabas podlaczony byl kabel usb-rs232 symulujacy COM1 a teraz kiedy podlacze ta ExpressCart z RS232 bedzie w sumie takze COM1 ale z innego urzadzenia.... Czy to jest problem i bede cos musial instalowac od poczadku???

Opublikowano

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano
COM1 ale z innego urzadzenia.... Czy to jest problem i bede cos musial instalowac od poczadku

Tez zainspirowalem sie zabawa z disem, a pozatym dawno planowalem zakup PCMCIA RS232, teraz wreszcfire sie zmusilem :mrgreen: przyda sie tez do ...fry :mrgreen: mysle ze bedzie dzialac "od ręki"

Xdrive

Koder

Opublikowano

Witam! GT1 zainstalowany na kompyterze :D dzięki wszystkim którzy wpisywali się w tym temacie, teraz szukam czegoś dobrego do komunikacju z samochodami nie tylko tymi nowymi.

Znalazłem coś takiego http://www.allegro.pl/item349924634_gt1_modic_gt_1_siemens_nie_chiny_kompletny_ops.html i takiego http://www.allegro.pl/item352003148_tester_bmw_gt1_diagnostyka.html

Może ktoś się wypowie na temat tego i czy cena nie jest wygórowana?

Pozdrawiam.

BMW E60 530xd :)
Opublikowano
Witam! GT1 zainstalowany na kompyterze :D dzięki wszystkim którzy wpisywali się w tym temacie, teraz szukam czegoś dobrego do komunikacju z samochodami nie tylko tymi nowymi.

Znalazłem coś takiego http://www.allegro.pl/item349924634_gt1_modic_gt_1_siemens_nie_chiny_kompletny_ops.html i takiego http://www.allegro.pl/item352003148_tester_bmw_gt1_diagnostyka.html

Może ktoś się wypowie na temat tego i czy cena nie jest wygórowana?

Pozdrawiam.

Super że zainstalowałeś.

Jak chcesz robić samochodzik po CAN to tylko to, bo chodzi już po CAN.

Jak nie to niepotrzebny.

http://www.ucartool.com/GT1.asp

1. STAR+GT1=USD2200

2. STAR+OPS=USD3000

3. GT1+OPS=USD3000

4. STAR+GT1+OPS=USD4000

5. STAR------USD1000

6. GT1------USD1200

7. OPS------USD2500

8. Digi-consult—1500USD

9. Digimaster II---3000USD

10. Porsche Piwis Tester---6000USD

11. Toyota Tester---6000USD

12. Honda HIM Tester---1500USD

13. Hard Disk------USD150USD

takie były ceny (luty 2008) u "kitajców"

MINIMALNY zakup 5000$,

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

Witam! Mam jeszcze jedno pytanie czy ktoś próbował instalorać GT1 na komputerze z systemem Windows VISTA? Pewnie zależy to od możliwości zainstalowania na tym systemie VMware?

jak ktoś instalował na Viscie to proszę o info jaki VMware Workstation, którą wersję należy zainstalować.

Pozdrawiam.

BMW E60 530xd :)
Opublikowano
Witam! Mam jeszcze jedno pytanie czy ktoś próbował instalorać GT1 na komputerze z systemem Windows VISTA? Pewnie zależy to od możliwości zainstalowania na tym systemie VMware?

jak ktoś instalował na Viscie to proszę o info jaki VMware Workstation, którą wersję należy zainstalować.

Pozdrawiam.

TAK - pracuje na VISCIE (testowana wersja 6.02)

BMW KLUB PRZEMYŚL