Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprawa się wyjaśniła, prąd w kabelkach jest bo podłączona żaróweczka 5W pulsowała, na to wychodzi, że ta grzałka jest walnięta. Mówicie, że tą matę grzewczą można wymienić? Jeśli tak, to chyba jakoś trzeba odkleić lustro - jak? i Co dokupić ( jaką matę )? Bo nie chce mi się płacić ponad 100zł za wkład!

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
lusterka na przemian raczej nie grzeją.ostatnio troche padało i lusterko kierowcy mialem ciagle mokre a na tym od strony pasażera krople wysychaly dosyc szybko.wczesniej tego nie mialem bo oba grzaly sprawnie.w sklepie z częściami za ta matę grzewczą chcieli 50 zł.to chyba sporo za dużo.
Przyjemność nie jest prostą linią
Opublikowano
Ja kupiłem matę grzewczą na allegro za 6zł tak zalecał Dajan, nie jest to taka sama ja oryginał i jest delikatnie mniejsza, ale już jestem po montażu jej w lusterku. Dzisiaj zamontuję wkład i zobaczę co z tego wyjdzie :wink:

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Właśnie zamontowałem wkład i jest ok, lusterko grzeje, czyli 6zł i trochę roboty. Polecam :wink:

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

Panowie,

Ostatnio zauważyłem, że i u mnie w lusterku od strony kierowcy nie działa ogrzewanie. Można to naprawić samemu, czy lepiej jechac do jakiegoś mechanika? Chodzi mi o wyjęcie wkładu. Jak to bezpiecznie zrobić?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Praktycznie grzeją zawsze. Nic nie trzeba włączać. Różna moc grzania w zależności od temperatury zewnętrznej. Zdaję się, że poniżej -10 stopni na 100% i powyżej 25 stopni wyłączają się.

Są automatyczne i wyłączają się pow. 15 st.C

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

Witam kolegów posiadających nowszy model piąteczki i zwracam się z pytankiem.

U mnie lusterka e 34 grzeją lato zima non stop i chyba niezależnie od temperatury. Jest to prawidłowe?

Opublikowano

To dzięki michals za odpowiedz.Uspokoiłem się troszke bo myslałem że to jakaś wada i w rezultacie spowoduje usterke.Dzieki

Pozdrawiam

Opublikowano
Wystarczy jak wyjmiesz wkład z lusterka i jeśli do wkładu są dołączone kabelki tzn, że masz podgrzewane. A wkład wyjmujesz w prosty sposób, naciskasz paluchem na wkład od strony wewnętrznej ( czyli od strony szyby ), tak, żeby powstała szczelina od strony zewnętrzej, w szczelinę władasz nawet kluczyk od samochodu i podważasz delikatnie, żeby wkład wyskoczył z zaczepów ( 4sztuki po okręgu) i zrobione.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Właśnie zamontowałem wkład i jest ok, lusterko grzeje, czyli 6zł i trochę roboty. Polecam :wink:

mówiłem że wystarczy za 6 zł , jedynie cza się pobawić z przyklejeniem ale wkońcu nie ma większej radości jak naprawa samemu