Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam tak problem moja e34 524td dymi na niebiesko na zimnym silniku,szczegolnie jest to widoczne na wolnych obrotach.Przestaje dymic jak osiagnie optymalna temp. pracy.Swiece zarowe nowe,koncowki wtryskiwaczy nowe,cisnienie sprezania w normie(26-28atm),turbina regenerowana,nie bierze oleju,rano pali bez problemow,kat wtrysku ustawiony na 11st.(powinno byc 9st/+-1st).Bylem juz w kilku warsztatach zajmujacych sie dieslami i nikt nie wie co jest przyczyna.Moze ktos z was ma jakies pomysly, lub spotkal sie z czyms takim bo ja juz nie mam pojecia.

Pozdrawiam

Opublikowano
Moim zdaniem,jak turbo dobre to pierścionki(nieśmiało spytam dawno mierzyłeś ciśnienie i czy na zimnym silniku?)
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odpowiedni olej połowa sukcesu - czasami kupujesz markowy, dedykowany a tu w bańce jakaś zróba... Bańka oleju potrafi kosztować ponad 100 zł. Podrabianie bardziej opłacalne niż przy wódce...