Skocz do zawartości

kilka pytan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam kilka pytan:

1) pod siedzeniem kierowcy jak rowniez i pasazera jest jaki przewod zbytnio sie nieprzygladalem wiec nie wim skad wychodzi i gdzie sie konczy nie wiem do czego jest.......?

2) jaki powinien siedziec seryjnie akumulator bo chyba mam za slaby a stary nie jest wiec cos jest nie tak..... :duh:

3) jakie polecacie amortyzatory na tyl tak zeby nie bylo za twardo ani za miekko jak seryjne chyba byly by dobre i czy jak amory to i sprezyny odrazu?? niewiadomo kiedy byly wymieniane (czy wogole byly hehe ) a strasznie stukaja tutaj w miare mozliwosci prosilbym o jakies linki jestem swiezakiem w bmw wiec wole jak mi to napisza ludzie doswiadczeni :) i zeby te amorki i sprezyny nie byl jakis chlam no i oczywiscie nie za drogie co najwazniejsze.

pozdrawiam i dzieki za odp

Opublikowano
  • Autor
zapomnialem chyba o najwazniejszym jest to bmw e36 z 91r. 1.8 M40
Opublikowano

Jesli nie jesteś pewien czy amorki masz dobre to polecam przejechać się na diagnostykę i sprawdzić w jakim są stanie. Ile mają % tłumienia.

Jak Ci coś wali to może nie amortyzatory tylko tuleje na wahaczu Ci napier....To bardzo częsta przyczyna.

Jeśli chodzi o amorki to większosć poleca na forum Bilsteiny. Tak ani miękko ani twardo to chyba Bilstein B6. Spręzyn nie musisz wymienaić przy zmianie amorów.

Jaki aku :?: Ja mam u siebie 55Ah. Jak nie jest stary a coś nie tak to spawdź poziom elektrolitu.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
  • Autor

chyba beda amory tak mi sie wydaje dopisze jeszcze ze jak spojzec z tylu to lewa strona znaczy sie kierowcy jest nizej niz prawa :/ i kijowo to wyglada. jak jade np. przez toru przejada przednie kola nic nie slychac komforcik a jak przejada tylne to napierdziela.

a co do tych kostek w fotelach jutro oblukam i napisze. ale nie mam nawet zadnego wlacznika tych podgrzewanych siedzen nie wiem czy to jest jakis oddzielny przycisk czy moze razem z ogrzewaniem tylnej szyby. u mnie tylko wspomaganie elektryczne lusterka i elek dach i abs :D wiecej chyba to bajerow nie ma :/

a ile moga kosztowac te blisteiny B6 ??

Opublikowano

He he tak myślałem że to na tyle wali :D Ja obstawiam na 99% że to tulejki na wahaczu wzdłużnym Ci walą. Obejrzyj autko od spodu i to będą te które wchodzą pod próg.

Jeśli chodzi o koszty amorków to był 2 -3 dni temu temat "Leczę swoją bunię" tam kolega opisuje koszt amorków tył przód + jeszcze innych dupereli.

Poczytaj.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Przyłączam się do pytania kolegi odnośnie przewodów pod fotelami.

Podobne u siebie zaobserwowałem, ale nijak to mi nie wygląda od instalacji podgrzewania fotele,jak ktoś coś wie,to dajcie znać

Gregor
Opublikowano
kable pod fotelem to są do napinaczy pasów i mat w siedzeniach, o ile posiadasz poduszki.
Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano

Fajna sprawa.

Mat co prawda brak ale napinacze wszystko wyjaśniają.

Dzięki

Gregor
Opublikowano
chyba beda amory tak mi sie wydaje dopisze jeszcze ze jak spojzec z tylu to lewa strona znaczy sie kierowcy jest nizej niz prawa :/ i kijowo to wyglada. jak jade np. przez toru przejada przednie kola nic nie slychac komforcik a jak przejada tylne to napierdziela.

a co do tych kostek w fotelach jutro oblukam i napisze. ale nie mam nawet zadnego wlacznika tych podgrzewanych siedzen nie wiem czy to jest jakis oddzielny przycisk czy moze razem z ogrzewaniem tylnej szyby. u mnie tylko wspomaganie elektryczne lusterka i elek dach i abs :D wiecej chyba to bajerow nie ma :/

a ile moga kosztowac te blisteiny B6 ??

Witam ziomka łomżyniaka :hand: co do walenia z tyłu to napewno walą ci tuleje wachacza,no ale ja bym sprawdził na jakiejś stacji diagnostycznej,moze to faktycznie amory,podjedz gdzieś dasz 20pln i wszystko będzie jasne,nawet jeśli to tylej to nie ma problemu z ich wymianą można to szybko i bez zbędnego rozbierania zrobić,zastanawia mnie fakt że jedna strona siedzi może sprężyna pękła?

moja rada nie kupuj amorków bilsztaina ,jeżdzi się na nich jak wozem żelażniakiem,

tak na marginesie w łomży nie będziesz miał problemów z naprawą swojej bmw pod względem elektroniki jak i mechaniki,są ludzie co znają się na bmw,no i ceny nie są kosmiczne,tylko trzeba wiedzieć gdzie podjechać

Opublikowano
  • Autor

ok podjade na stacje ale dopiero w weekend teraz nie mam czasu jak wroce napisze co bylo. owszem w lomzy jest troche tych mechaniorow ale jak slysze od znajomych kazdy wali w hu..ja :/ i wiecej moga zepsuc niz naprawic.

a i jak cos ile moga kosztowac takie tuleje pod wachaczem ??

takze pozdrawiam zioma z ełku :D bedzie jakis zlot to pisz poscigamy sie :D:D hehe