Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam kilka pytan:

1) pod siedzeniem kierowcy jak rowniez i pasazera jest jaki przewod zbytnio sie nieprzygladalem wiec nie wim skad wychodzi i gdzie sie konczy nie wiem do czego jest.......?

2) jaki powinien siedziec seryjnie akumulator bo chyba mam za slaby a stary nie jest wiec cos jest nie tak..... :duh:

3) jakie polecacie amortyzatory na tyl tak zeby nie bylo za twardo ani za miekko jak seryjne chyba byly by dobre i czy jak amory to i sprezyny odrazu?? niewiadomo kiedy byly wymieniane (czy wogole byly hehe ) a strasznie stukaja tutaj w miare mozliwosci prosilbym o jakies linki jestem swiezakiem w bmw wiec wole jak mi to napisza ludzie doswiadczeni :) i zeby te amorki i sprezyny nie byl jakis chlam no i oczywiscie nie za drogie co najwazniejsze.

pozdrawiam i dzieki za odp

Opublikowano

Jesli nie jesteś pewien czy amorki masz dobre to polecam przejechać się na diagnostykę i sprawdzić w jakim są stanie. Ile mają % tłumienia.

Jak Ci coś wali to może nie amortyzatory tylko tuleje na wahaczu Ci napier....To bardzo częsta przyczyna.

Jeśli chodzi o amorki to większosć poleca na forum Bilsteiny. Tak ani miękko ani twardo to chyba Bilstein B6. Spręzyn nie musisz wymienaić przy zmianie amorów.

Jaki aku :?: Ja mam u siebie 55Ah. Jak nie jest stary a coś nie tak to spawdź poziom elektrolitu.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

chyba beda amory tak mi sie wydaje dopisze jeszcze ze jak spojzec z tylu to lewa strona znaczy sie kierowcy jest nizej niz prawa :/ i kijowo to wyglada. jak jade np. przez toru przejada przednie kola nic nie slychac komforcik a jak przejada tylne to napierdziela.

a co do tych kostek w fotelach jutro oblukam i napisze. ale nie mam nawet zadnego wlacznika tych podgrzewanych siedzen nie wiem czy to jest jakis oddzielny przycisk czy moze razem z ogrzewaniem tylnej szyby. u mnie tylko wspomaganie elektryczne lusterka i elek dach i abs :D wiecej chyba to bajerow nie ma :/

a ile moga kosztowac te blisteiny B6 ??

Opublikowano

He he tak myślałem że to na tyle wali :D Ja obstawiam na 99% że to tulejki na wahaczu wzdłużnym Ci walą. Obejrzyj autko od spodu i to będą te które wchodzą pod próg.

Jeśli chodzi o koszty amorków to był 2 -3 dni temu temat "Leczę swoją bunię" tam kolega opisuje koszt amorków tył przód + jeszcze innych dupereli.

Poczytaj.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Przyłączam się do pytania kolegi odnośnie przewodów pod fotelami.

Podobne u siebie zaobserwowałem, ale nijak to mi nie wygląda od instalacji podgrzewania fotele,jak ktoś coś wie,to dajcie znać

Gregor
Opublikowano
chyba beda amory tak mi sie wydaje dopisze jeszcze ze jak spojzec z tylu to lewa strona znaczy sie kierowcy jest nizej niz prawa :/ i kijowo to wyglada. jak jade np. przez toru przejada przednie kola nic nie slychac komforcik a jak przejada tylne to napierdziela.

a co do tych kostek w fotelach jutro oblukam i napisze. ale nie mam nawet zadnego wlacznika tych podgrzewanych siedzen nie wiem czy to jest jakis oddzielny przycisk czy moze razem z ogrzewaniem tylnej szyby. u mnie tylko wspomaganie elektryczne lusterka i elek dach i abs :D wiecej chyba to bajerow nie ma :/

a ile moga kosztowac te blisteiny B6 ??

Witam ziomka łomżyniaka :hand: co do walenia z tyłu to napewno walą ci tuleje wachacza,no ale ja bym sprawdził na jakiejś stacji diagnostycznej,moze to faktycznie amory,podjedz gdzieś dasz 20pln i wszystko będzie jasne,nawet jeśli to tylej to nie ma problemu z ich wymianą można to szybko i bez zbędnego rozbierania zrobić,zastanawia mnie fakt że jedna strona siedzi może sprężyna pękła?

moja rada nie kupuj amorków bilsztaina ,jeżdzi się na nich jak wozem żelażniakiem,

tak na marginesie w łomży nie będziesz miał problemów z naprawą swojej bmw pod względem elektroniki jak i mechaniki,są ludzie co znają się na bmw,no i ceny nie są kosmiczne,tylko trzeba wiedzieć gdzie podjechać

Opublikowano

ok podjade na stacje ale dopiero w weekend teraz nie mam czasu jak wroce napisze co bylo. owszem w lomzy jest troche tych mechaniorow ale jak slysze od znajomych kazdy wali w hu..ja :/ i wiecej moga zepsuc niz naprawic.

a i jak cos ile moga kosztowac takie tuleje pod wachaczem ??

takze pozdrawiam zioma z ełku :D bedzie jakis zlot to pisz poscigamy sie :D:D hehe