Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie to jest jedyny powód dla którego interesuje mnie to Auto...

W Warszawie znalazłem jeszcze dwa w car4you i Jot-ka - jeden z wiekszym o 40000 przebiegiem drugi z mniejszym o 40000. Najtańszy jest w Jot-KA 52000PLN przwebieg 84000, w car4you ponad 160000 i cena 56000PLN. I tak się zastanawiam na jakiej podstawie są robione te wyceny....

wiem tylko , że ten w serwisie stoi im już 4miesiąc i cena zjechała do obecnej z początkowo 64000PLN...

A Panowie, tak z innej beczki, ile wytrzymuje turbinka w tym modelu i czy ma któryś z was doświadczenie z regeneracją?

pozdro!

Opublikowano
spotkanie z rowerzysta i takie szkody?? poszycie fotela? dla mnie podejrzane to jest
"there's more to living than only surviving"
Opublikowano

Ja mogę dodać że w Polsce da się znaleźć auto z niedużym przebiegiem (moja miała 63 tyś) i jest od pierwszego wlaściciela. Niestety za takie autko trzeba zapłacić.

Wszyscy myślą że w Niemcach stoją same piękne wypicowane sztuki z małymi przebiegami. Niestety w tam też jest ciężko. Niemiec za dobrą furę sobie krzczy, a przebieg 200 tyś w aucie z roku 2003 to jest norma. Tam się płaci wysokie podatki od diesla i nikt auta na parkingu nie trzyma. Auto ma na siebie zarabiać.

Jak szukałam na autoscautach i ebayu, to znajdowałam spokojnie sztuki które były cenowo wyżej niż u nas. Tam za mały przebieg doliczą sporo kasy.

Oczywiście, są auta "tańsze", ale dlaczego są tańsze można sobie odpowiedzieć samemu na te pytanie. Albo duży przebieg, albo....

Obserwowałam też tendencję, że te same auta z przebiegiem 200 tyś z roku 2003 po przejechaniu granicy miały 120 tyś. Oczywiście można sobie wierzyć że auto ma nieduży przebieg bo na autbahnach przecież kierownica i tapicerka się nie niszczy niż przy jeździe miejskiej :)

Co do zakupu w komisie przysalonowym, ASO itp. moja rada - sprawdzać :!: Jechać choćby gdzie indziej i sprawdzać :!:

Ja postawiłam na mniejszą eksploatację niż na super wyposażenie i może nie mam skóry czy xenonu, ale za to mały przebieg i auto 100 % bezwypadkowe.

Poszukującym życzę powodzenia. :cool2:

Opublikowano
Moim skromnym zdaniem cena jet akceptowalna.... przede wszystkim mozesz odtworzyc dokładnie historie serwisową. Co z tego ze sprowadzisz z zagranicy "super wypas" skoro za te pieniadze będzie to auto albo z przebiegiem 200000 albo poskładane z paru.

Nie wiem jak reszta ale dla mnie bardziej od wypasu liczy sie stan techniczny.... no i pochodzenie... (mojej szukałem 7-mcy az znalazłem.... w Polsce heh bo w przeciwienstwie od "składaków" niegdzie nie miala śladów ingerencji blacharza tylko typowo pozdierane zderzaki od jazdy miejskiej no i przebieg 100000km i jak własnie stała w ASO w komisie to miala wymienione całe zawieszenie po 85000km)

to ladnie byla jezdzona hyba na rajdach bo kto nawet w PL wymienia cale zawieszenie po 85tys.km....dziwne :nienie:

Opublikowano

Mam dziwne wrazenie jakby niektorzy z innej planety sie tutaj urwali...

Zglaszac sie do mnie, auta za darmo rozdaje...

to ladnie byla jezdzona hyba na rajdach bo kto nawet w PL wymienia cale zawieszenie po 85tys.km....dziwne

Chocby ja...oba przednie wachacze i amoryzatory do wymiany w 320d z salonu! przy przebiegu 90 tys. km...

Opublikowano
BMW ma dobre zawieszenie ale niestety na naszych drogach szybko sie zurzywa . nie ma żelaznej zasady kiedy sie je wymienia poprostu się cos np. wybije i trzeba wymienic .tuleje wachaczy u siebie wymieniałem po88000 km a wczoraj przy zmianie kół na zimówki zobaczyłem luz na sworzniu wachacza 107000km i trzeba wymienić a jeżdze spokojnie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy!

I stało się....od 14 roku życia mażyłem o samochodzie BMW...nawet nie wersji sportowych , ale po prostu BMW....seryjne, orginalne , bez żadnych przeróbek....tak jak czytaliście początkowo szukałem 320D....przeszukiwałem allegro, otomoto, i tradera...i nic ciekawego (czytaj super , bezwypad i oddam za darmo)...z tego co zauważyłem , w cenie do 55000 można znaleść bardzo ładne samochody, lecz i ch pochodzenie i stan techniczny pozostawiają dużo do życzenia - a szkoda!

Ostatecznie zdecydowałem się na zakup 318i kombi, czyli R4 2L, 143KM z warszawskiego serwisu BMW "po znajomości"........cena wydaje się być realna i co najważniejsze stan techniczny- pewność - auto od kobiety,73000 przebiegu, serwisowane do konca....Pani przyjechała po spłaceniu leasingu i wzieła nowe auto zostawiając stare(E46) w rozliczeniu.

Jeżeli sprzedający nie był by znajomym , w taki "cud" bym nie uwirzył...

Ale koledzy!!!!!koniec wywodu!!!!!stałem się właścicielem pięknej, granowej Betki.....tak jak to kiedyś czytałem...Będziesz Miał Wrażenia!!!!

Zatem pozwole sobie zostać stałym bywalcem tego FORUM!

pozdrawiam,

Michał

Opublikowano

michalADM - gratuluję! :D i czekam na fotki :8)

Orientblau czy topazblau? :wink:

PS. Do 55tyś spokojnie znajdzię się e46 z młodego rocznika w bdb stanie

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

Fotki oczywiście zamieszcze jak tylko naucze się je wstawiać :)....musze się troszke "obyć" z forum.....jak pisałem BETKI nie posiadałem , na forum nie pisałem.....

Dodam tylko, kombi - świadomy wybór, w lutym , będę miał śliczną, malutką, PASAŻERKĘ na tylnej kanapie :)

pozdrawiam,

Michał

Opublikowano
Dodam tylko, kombi - świadomy wybór, w lutym , będę miał śliczną, malutką, PASAŻERKĘ na tylnej kanapie :)

Jak się ma rodzinę, to touring jest najlepszym wyborem, znam to z własnego doświadczenia ;-)

Pozdrawiam

Krzysiek