Skocz do zawartości

<t>Jakie są koszty utrzymania E34 M5</t>  

18 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. ostatnio ogladalem ogloszenia E34 M5. z czystej ciekawosci. bylo kilka egzemplarzy w cenie minimum 25 tys. zl. za rocznik z poczatku lat 90-tych.

jak myslicie jakie bylyby koszty utrzymania takiego wynalazku. czy ktos sie orientuje jakie sa ceny czesci itd? czy wogole jest sens kupywania takiej starej M5?

pytam z ciekawosci, nie kupuje ( przynajmniej narazie ), ale mysle ze nie tylko mnie moglby taki temat zainteresowac.

Opublikowano
witam. ostatnio ogladalem ogloszenia E34 M5. z czystej ciekawosci. bylo kilka egzemplarzy w cenie minimum 25 tys. zl. za rocznik z poczatku lat 90-tych.

:| masakrycznie drogo jezeli za e34 :| ja mam swoją na sprzedanie w kombi stan idealny z gazem sekwencja nówka na gwarancji klima,elektryna, 24v 150KM vanos za 14tys :| i moja to rocznik 93 ;)

A co do kosztów utrzymania to nei są drogie na allegro masz tyle części ze masakra... są napewno większe niz w jakimś fiacie czy renault ale fak ze jeżdzisz BMW to jest wart każdej kasy !!! :))

BMW - (B)undi (M)ogą (W)szystko

http://images28.fotosik.pl/149/a02ba562ebf79f25.png

http://www.bmw-wloclawek.pl

Opublikowano

:| masakrycznie drogo jezeli za e34 :| ja mam swoją na sprzedanie w kombi stan idealny z gazem sekwencja nówka na gwarancji klima,elektryna, 24v 150KM vanos za 14tys :| i moja to rocznik 93 ;)

A co do kosztów utrzymania to nei są drogie na allegro masz tyle części ze masakra... są napewno większe niz w jakimś fiacie czy renault ale fak ze jeżdzisz BMW to jest wart każdej kasy !!! :))

Nie jest masakrycznie drogo... Jezeli ktos decyduje sie na taki samochod, musi sie liczyc z kosztami. Nie sa one koszmarne, ale wychodzi nieco drozej, niz przy seryjnej BMW. Tak, seryjnej, poniewaz E34 M5 bylo skladane recznie w zakladach w Dolfingen. Jezeli trafisz na dobrze utrzymany samochod, to psuc sie w nim bedzie na prawde niewiele. Nalezy rowniez zapomniec o erzacach z Allegro...

Porownywanie cen 520i M5 mija sie z celem. Popatrz na ceny nowych. Wychodzi wielokrotna roznica, a jest to autko koneserskie, zostalo wyprodukowane, o ile sie nie myle, tylko 2500 sztuk!

Wracajac do kosztow, to zuzycie paliwa jest wieksze i zalezy od stylu jazdy, trudno je nawet ocenic, bo moze byc i 12l/100km, a moze przekroczyc i 20! Ja osiagalem w jezdzie mieszanej okolo 16-17l/100km. Jak bylo nieco wiecej trasy, to mozna bylo zjechac do 14/100.

Reasumujac, dobrze utrzymany E34 M5 jest wart tej ceny.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
uwazam ze nie wieksze niz w 911 carrera lub porsche 928 GTS (łapie sie w cenie dobrego M5) gdzie gładzie cylindryczne w topowym motorze maiły krzemową powłoke. co nie znaczy ze nei sa duze bo dla wielu barierą jest
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

kolego ale ty masz na sprzedanie za14tys.zl 520i a nie ///M5

:twisted:

Opublikowano

Gdzies czytalem ze utrzymanie bmw to rzad wielkosci 10k rocznie. Z M5 bedzie troche wiecej... musisz sie z tym liczyc.

A, wszystkich M5 E-34 wyprodukowano 12 tys.

Pozdrawiam
Opublikowano

Wiesz,fajnie ze zalozyles taki topic...w sumie sam zastanawialem sie kiedys nad kupnem M5 lub M3 do "weekend'owej jazdy", by sie wyszalec (w granicach rozsadku oczywiscie jesli poza torem) tyle ze pomysl z poll'em to raczej zly pomysl i malo bedzie on reprezentatywny - odpowiedz moze zaznaczyc wielu ludzi,ktorzy nigdy nie mieli do czynienia z jakimikolwiek M, dla ktorych nalezyte utrzymanie nawet 520 E34 moze stanowic powazny problem,a maja chec po prostu "wypowiedzenia sie".

PS. wsadzanie czesci (np elementow ukl. hamulcowego czy zawieszenia) "z allegro" (przewaznie tania chinszczyzna czy gorsze podrobki) do wyczynowego wozu to juz zakrawa na przejaw co najmniej skrajnej hmmm, powiedzmy "nieodpowiedzialnosci"..

Opublikowano

o ile chińszczyzna moze miec miejsce w seryjnym e-34.... :worried: :worried:

to montowana w oryginalnym m5 - nazwana by byla PROFANACJĄ :D

PROFANACJA - znieważenie rzeczy lub miejsca otaczanych powszechnym szacunkiem; zbezczeszczenie czegoś..... :mrgreen: :mrgreen:

Utrzymanie e-34 rocznie.....- 1o tys?!?!?!!? 1-5 tys :)(normalna eksploatacja) - zgodze sie jesli robiloby sie wszystko(od żaróweczki , po pierdółeczke) :D i w ASO...i oczywiscie minimum 100-200KM dziennie....

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Wiedzialem i czulem, ze cos mi sie popiorkalo :oops:

Przekrecilem nazwe miejscowosci, ma byc Dingolfing, a ilosc tyczy sie modelu EC91 (niestety z 5-cio biegowa skrzynia), ktory byl w moim posiadaniu. :mrgreen:

Sprobuje sie usprawiedliwic przemeczeniem :duh: w pracy jestem :duh:

chyba sie nie gniewacie? :modlitwa:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg