Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcial bym zapytac posiadaczy 524td czy w waszych samochodach po odpaleniu na zimnym silniku podnosza sie obroty czy nie. W moim aucie jest caly czas ok 750obr/min i tak sie zastanawiam czy wszystko jest ok ,bo po odpaleniu troszke zaszarpie, mialem juz 2 inne diesle w swoim zyciu i w kazdy ponosily sie obroty(dawka rozruchowa) i dodatkowo zmienial sie kat wtrysku na poczatku(troszke glosniej klekotaly) ale po osiagnieciu pewnej temperatury wszystko ustawalo.W mojej bemce nic takiego nie wystepuje .Tak ma byc , czy cos jest nie tak??

Pozdrawiam.

Opublikowano

ja mam lekko wyzsze ale to jest prawie nie odczuwalne.

czy pali Ci normalnie czy sa jakies problemy ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
Jak poczekam az zgasnie kontrolka od wtryskiwacza to pali od strzala ,ale jak jest zimno to troszke szarpie na poczatku.Swiece zarowe nowe i grzeja napewo. I tak sie zastanawiam jak to jest z ta dawka rozruchowa bo u mnie chyba nie dziala.
Opublikowano

U mnie sie nie podnosza i wszystko jest tak jak ma byc.

Jezeli ci leciutko szarpie zaraz po odpaleniu to moze znaczyc ze cofa ci sie nieco paliwo do zbiornika i przepycha banki powietrza.