Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, miał ktoś juz ta płyte w użytkowaniu??

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=259825564

prosze o opinie

Po pierwsze- ta płyta w ASO kosztuje 649 pln, czy jakoś tak. Po drugie nie chce mi się wierzyć że ma takie pokrycie albo jest inaczej liczone ;) Zajrzyj do wątku poświęcogo mapie Navteqa do testów...

pozdrawiam

Paweł

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Uzywam tej plyty od kilku dni, i musze przyznac, ze w porownaniu z poprzednia jest DOSKONALA. Mieszkam w Stargardzie Szcz. i jesli chodzi o moje miasto to sa wszystkie ulice, a w Szczecinie nawet alejki na cmentarzu. Osobiscie nie widze roznicy miedzy ta mapa a np XL-ka.
Opublikowano
Uzywam tej plyty od kilku dni, i musze przyznac, ze w porownaniu z poprzednia jest DOSKONALA. Mieszkam w Stargardzie Szcz. i jesli chodzi o moje miasto to sa wszystkie ulice, a w Szczecinie nawet alejki na cmentarzu. Osobiscie nie widze roznicy miedzy ta mapa a np XL-ka.

kolego a jak mozesz to sprawdz mi czy masz wszystkie ulice we Władysławowie (tym nad morzem), oraz w moim mieście MŁAWA, woj. mazowieckie

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano

proponuje sprawdzic 3miasto. pojawia sie komunikaty o "przebywaniu w strefie poza mapa cyfrowa" oraz przjecha sie w strone szczecina lub olsztyna.

nie ma wielu drog np. objazdu wkolo slawna etc. 99%? kiedy, gdzie i za jakie pieniadze........... :nienie:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Zamówiłem tę mapę jak dojdzie to napiszę czy warto.
Opublikowano

Kilka odpowiedzi i sprostowań do tutejszych wypowiedzi.

1. Jest lepsza od poprzedniej, bo jest innego producenta map ...

2. Jak narazie 99% pokrycia PL jest dla mnie realna (nie znalazłem na razie "dziur" w tej mapie - a używam ją od kilku tygodni)

3. Władysławowo nie znam zbyt dobrze, ale "na oko" wygląda, że są wszystkie ulice.

4. Ma trochę błędów jak np. wspomniane "przebywaniu w strefie poza mapa cyfrowa" - czyli ulice są, ale nie potrafi z nich prowadzić - nie jest to częsty przypadek, ale się zdarza.

5. Od poprzedniej (tej oferowanej w ASO, bo innego producenta ...), ma znacznie lepsze pokrycie (99 vs 41%), ale gorzej dopracowane informacje (tzw POI) o miejscach (np. stacje, restauracje, poczty itp.)

6. U producenta można kupić za 149eur., a więc nieco taniej niż w ASO, ale trzeba doliczyć przesyłkę, czas oczekiwania itd.

Podsumowanie wg mnie i niektórych klientów co u mnie brało te mapy - pokrycie bardzo dobre, dopracowanie średnie, ale ogólnie wychodzi najlepiej ze wszystkich poprzednich.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Niestety dziury są np:

- obwodnica Sławna

- obwodnica 3miasto w strone Tczewa

- drogi w okolicy Rumii

"You are not on digitized area" - jest bardzo powszechne poza jakimkolwiek większym miastem. Wg mnie ( podkreślam ..wg mnie - nie cenzuruję mapy w całej polsce ) informacje o miastach są w miarę poprawne lecz poza nimi w wielu wypadkach informacja jest skąpa lub brak. POI - niestety ze wzgledu na dynamiczną sieć budowy stacji benzynowych też są luki - dotyczy to również "shipping centers".

Nie miałbym odwagi napisać że jest 99% - ale na pewno jest lepsza od poprzedniczki :D

Opublikowano
tia tez to mialem.. aczkolwiek to dziwne.. jade.. widzi wszystkie drogi pieknie ladnie. .i nagle.. "blysk dym" jestes poza map area.. co za bzdura.. no i gubi sie czasem jak drogi ida np rownolegle blisko siebie (4m) :(
E39 540iA ... Kocham i Szanuję... :)
Opublikowano
no i gubi sie czasem jak drogi ida np rownolegle blisko siebie (4m)

4 metry? To nie tragedia. taki jest blad okreslenia pozycji. Po za tym to jest niewiele wiecej, jak dwie szerokosci samochodu, a mniej niz dlugosc.

Chyba zjadlo Ci sie jedno zero? Zgaduje, ze chodzilo o 40 metrow?

Pogodnych i Zdrowych Swiat z cieplej, aczkolwiek deszczowej Brazylii.

Araial do Cabo, RJ.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Zapewne, ale nie tylko ta nawigacja ma problemy z drogami równoległymi. Używałem TomTom-a jest bardzo dobry.....ale np. w Rotterdamie.....też się myli. :jawdrop: