Skocz do zawartości

[E-34] Zmiana Silnika na nowszy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Witam, wlasnie sie pozegnalem z moja jednostka napedowa. Byl to wysluzony silnik M50 2.0. Wiec skoro musze go zastapic, pomyslalem o wiekszym i nowszym. Znalazlem fajowski 2.5 litrowy silnik z wanosem z E-39. Wiec moje pytanie brzmi jak to da sie tam wcisnac, czy sa jakies problemy z ostprzetem, oraz jak wyglada sprawa z silnikami 2.5 M50, da sie go bez problemu wstawic, chodzi mi o sterowanie, czy komp pasuje?? DZIEKI za szybka odpowiedz. Zdaje se sprawe ze to pytanie moglo juz padac na forum, ale szukalem i nie znalazlem, a zalezy mi na czasie, niunia bez dechu cierpi samotnie w garazu :( :(

Acha logicznym jest ze jestem zainteresowany kupnem jakiegos silnika, bede zobowiazany za interesujace oferty sprzedazy. Dziekuje

Opublikowano
Jeśli masz zamiar wcisnąć nowszy silnik to osprzęt i sterowanie też musi być nowsze.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
Nie znam sie zbytnio na tym ale moim skromnym :oops: zdaniem nie ma sensu "wpychać" silnik od e39... napewno wiązało by się to z wieloma ingerencjami w całą elektryke a co za tym idzie spozyło by to wiele problemów... pewnie wiesz ze z naszą ukochaną marką jest jak z kobietą i trudno w niej cokolwiek zmienić, a co dopiero serduszko :lol: Ja bym proponował zmiane motoru na 3.0 lub 3.5... oczywiście z e34 :wink: Napewno ukochana lepiej to zniesie niż przeszczep z młodszej koleżanki a i Ty z pewnością będziesz zadowolony:wink: