Skocz do zawartości

jakie żarówki w halogenie w e36?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hej, jaki model zarowki jest w halogenach w e36? dzieki za info
Opublikowano
H1 :8)
Opublikowano

Podepnę się pod temat ale z trochę innym pytaniem :twisted2:

Otóż, co myślicie o 100 W w halogenie?

Ja uznałem, że mi trochę za ciemno świecą i tak na próbę wsadziłem właśnie 100-tkę do lewego. Jest różnica w widoczności (halogeny oczywiście włączam czasami, gdy jestem sam na szosie), teraz tylko patrzę czy aby nic się tam nie przepala :worried: Chociaż nie powinno, halogen nie jest zabudowany, to i ciepło powinno się dobrze odprowadzać :idea:

Opublikowano
setki wlasnie ci sie popala i nawet nie bedziesz wiedzial kiedy. Halogeny nie sa przeciez po to zeby je wlaczac na chwile... na parkingu przed kolegami, tylko po to zeby jechac na nich we mgle, a co bedzie jak bedziesz jechal w takiej mgle ze nic nie widac na 1 metr od samochodu i ci sie przepala? zapodasz wtedy dlugie? Wiiem co mowie, moj brat kupil w UK swoja bmke, i patrzylismy czemu halogeny nie chca dzialac... zarowka niby ok ale wlasnie owe 100... przyczyna- spalone styki. Lepiej zainwestuj w jakies ktore daja 50% wiecej swiatla , np. phillips blue vision, night vision.

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano
setki wlasnie ci sie popala i nawet nie bedziesz wiedzial kiedy. Halogeny nie sa przeciez po to zeby je wlaczac na chwile... na parkingu przed kolegami, tylko po to zeby jechac na nich we mgle, a co bedzie jak bedziesz jechal w takiej mgle ze nic nie widac na 1 metr od samochodu i ci sie przepala? zapodasz wtedy dlugie? Wiiem co mowie, moj brat kupil w UK swoja bmke, i patrzylismy czemu halogeny nie chca dzialac... zarowka niby ok ale wlasnie owe 100... przyczyna- spalone styki. Lepiej zainwestuj w jakies ktore daja 50% wiecej swiatla , np. phillips blue vision, night vision.

Chyba się trochę źle wyraziłem. Ja halogeny włączam tylko i wyłącznie w nocy po deszczu lub w trakcie mgły :!: Nie na parkingu :nienie:

Dlatego zadałem pytanie, bo z tymi stykami/obudową mogą być problemy :worried:

phillips blue vision
mam w drogowych
night vision
mam w mijania - zasygerowałem się innymi forumowiczami i w sumie jestem zadowolony z tych żarówek :8)

Ale dzięki za uwagę :dance:

Opublikowano
no ja mam u siebie w blue vision w swiatlach mijania, a jak swieca night vision? jaka daja barwe? Sorki za OT.

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano
Mam za chwile wyjazd, więc napiszę w wielkim skrócie :mrgreen: Ja jestem bardziej zadowolony z night vision-może dlatego, że ta barwa światła jest cieplejsza :?: Wg mnie po prostu na nich jakoś lepiej widać. Kiedyś miałem odwrotnie niż napisałem wyżej w topiku i po jakimś czasie blue vision zaczeły tak jakby ciemniej świecić. Już nie takim niebieskawym światłem (pewnie wolfram sie zaczął przepalać) i zmieniłem żarówki miejscami (tak jak jest teraz). Generalnie z tych obydwu rodzai jestem zadowolony. Przed nimi miałem osram silver i cool ice i paliły mi się co 3 miechy :jawdrop: A philipsy mam ponad rok :cool2:
Opublikowano
  • Autor
wlasnie chcialem rozebrac halogeny zeby sprawdzic jakie siedza zarowki, tylko ze nie moglem ni jak sie do nich dopchac. w swojej e36 mam zderzak przedni z m pakietu i nie wiem jak je wyjac, myslalem ze jak zdejme nadkole to sie uda, ale u mnie tak sa zerdzewiale sruby ze nawet nie chcialem sie w tym bawic, wiem ze mozna jakos od zew od strony zderzaka tylko nie wiem jak?