Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm. Jako, że sam mam E34 i miałem możliwość jeżdżenia paroma E30 i E36 - komfort jest o wiele większy w E34. Przede wszystkim w dłuższej trasie, a kilka razy do roku takie robię. 700km z dwoma, krótkimi przystankami, żeby zjeść kanapkę, napić się kawy... To wszystko co trzeba jak się prowadzi E34. Żadnego bólu kręgosłupa, drętwiejących nóg, skurczów... Po prostu ideał (w series 7 pewnie nawet na chwilę nie trzeba się zatrzymać ;) a jak głośno krzykniesz "chcę kawę" to pewnie samochód sam Ci ją poda :) to tak śmiechem-żartem)

Zgadzam się co do opon. Ostatnio musiałem zmienić oponki w swojej E34. Na starych, prawie łysych było idealnie. Kupiłem nowe Dębicy i powyżej 40km/h nie było słychać nic oprócz huku opon. Szybko zawróciłem, dołożyłem i kupiłem nowe Micheliny. Różnica ogromna. Opon nie słychać - prawie jakbym na starych, łysych Firestonach jechał ;)

A i dodam jeszcze, że jak w marcu tego roku sprowadziłem samochód, to wszystko było ideane. Nawet na największych wybojach, żadnych niepożądanych dźwięków. Teraz, piszczą mi uszczelki w drzwiach, amortyzatory są do wymiany (jeszcze zimę na nich przejeżdżę)... Słowem, cieszcie się, że nie mieszkacie w Białymstoku. Tutaj dosłownie można urwać koło w dziurach...

http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
Szponiasty nie narzekajmy...remonty niby są robione, a dziury pewnie są wszedzie, chociaz fakt ze jak bywalem ostatnio na Opolszczyznie...to macie lepiej;) I co mnie milo tam zaskoczylo... studzienki w chodnikach a nie na jezdni. Ze tez u nas tego nie mogą juz tak robic...;]
Opublikowano
Niby są. Ale nadal dużo ważniejszych ulic jest w tak opłakanym stanie, że szkoda słów. Pierwszy lepszy przykład: ul. Jana Pawła II, od Sikorskiego do Hetmańskiej (Hetmańskiej też bardzo daleko do ideału)... Albo Lipowa. Kawałek ładnie zrobili i jest równiutko, ale reszta... Nie mogą tego w końcu zrobić tak jak należy?! :( Na Zwycięstwa, same koleiny, wystarczy lekko przyhamować i nosi na każdą stronę.
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano

JEŻDZIŁEM KIEDYŚ E36 I WIEM ŻE MA BARDZO CIASNE CHOĆ PRZYTULNE WNĘTRZE,FOTELE WĄZIUTKIE ŻE NAWET ŁOPATEK MI DOBRZE NIE PODPIERAŁY A SIEDZĄCY Z TYŁU WBIJALI KOLANA W PLASTIKOWĄ OBUDOWĘ PRZEDNICH FOTELI DLATEGO KUPIŁEM E34.

E34 MA B. DUŻO MIEJSCA NA NOGI DLA KIEROWCY A SZCZEGÓLNIE DLA PASAŻERA. PASAŻER(KA) :wink: WYCIĄGNIE JE NA MAXA A I TAK NIE DOTKNIE STOPAMI DO KOŃCA.

Z TYŁU Z ILOŚCIĄ MIEJSCA PRZECIĘTNIE, ŚREDNIO NA KOLANA CHOĆ DOBRZE ŻE NIE MA TAM PLASTIKU JAK W E36 I MOŻNA STOPY WSUNĄĆ POD FOTELE PRZEDNIE.

JADNO JEST PEWNE: MUSISZ MIEĆ SKÓRĘ ALBO ŁADNY KREMOWY WELUR BO MATERIAŁOWE TAPICERKI W E34 TO DZIADOSTWO! SĄ B. BRZYDKIE. MUSI BYĆ SKÓRA + CIEMNY LAKIER (NAJLEPIEJ CZARNY)- TO RÓWNIEŻ KOMFORT!

POZA TYM 272 CM ROZSTAWU OSI OBI SWOJE WIĘC E34 JEST LEPSZY POD TYM WZGLĘDEM OD E36 I ...JEST BARDZIEJ ELEGANCKI :cool2:

SILNIK JEST PRZECIĘTNIE WYCISZONY- NA TRASIE B. CICHY(SZUM WIATRU JEST GŁOŚNIEJSZY) ALE SŁYSZALNY PRZY NISKICH PRĘDKOŚCIACH. ZAWIESZENIE JEST RACZEJ KOMFORTOWE (ALE CZĘSTO STUKA ZAWIESZENIE BO SZYBKO ZUZYWAJĄ SIĘ TULEJE)

SILNIK 525i 24V PALI 20 LITRÓW GAZU W MIEŚCIE I 13 LITRÓW NA TRASIE (ZWYKŁA INSTALACJA BEZ KOMP.) I ŁADNIE PRACUJE.

Opublikowano
Moim zdaniem komfort w e34 jest troche dziwny. Czuc najmniejsze nierownosci nawierzchni, ale nic nie tłucze. Duze nierownosci sa odczuwane niewiele mocniej od mniejszych. Przy wiekszych predkosciach komfort jazdy wzrasta, autko jedzie bardziej gładko. Nie odczuwa sie bujania nadwozia, czy tłuczenia jak w innych samochodach. Dlatego nalezy czesto zerkac na predkosciomierz, bo mozna niechciacy wjechac zbyt szybko w teren zabudowany. Zwlaszcza przy automatycznej skrzynce biegow.

POPIERAM :cool2:

Opublikowano

o komforcie e34 juz cie chyba przekonali moi przedmowcy :mrgreen:

jezdzilem kilka razy zadbana omega b 2.0 i powiem ze sie rozczarowalem do daleko jej brakowalo do e34.

jest tylko jeden problem z komfortem w e34. jak wsiadasz do innych samochodow to zawsze im czegos brakuje. jakies stuki. trzaski itp.

lipa z e34 jest taka ze jak bede zmienial ja to mam do wyboru tylko e38, e60, lub e65.

a gaz to tylko sekwencja :mrgreen:

Opublikowano
lipa z e34 jest taka ze jak bede zmienial ja to mam do wyboru tylko e38, e60, lub e65.

Lipa to jest taka ze z tego samochodu wogole kiedyś trzeba wysiąść :D....

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

ja od siebie mogę powiedzieć że mnie przy 2.0 na zwykłym gazie pali po miescie 13 l gazu,

po trasie przy 140km/h 11 gazu

przy 100km/h 9,5 l gazu,

a jak czasami zaszaleje to 15 :roll:

nie mam wystrzałów, ogólnie nie narzekam na gaz,