Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam zagazowana e38 (740) od okolo 2 lat i same problemy z tym. Jednym z nich sa wtryski benzyny ktore nie potrafia dzialac dobrze przez wiecej niz 2 miesiace. Oddalem ostatnio auto do mechanika i poradzil mi zebym sobie zrobil odciecie pompy paliwa przy jezdie na LPG bo moga syfy leciec z listwy kiedy tam krazy paliwo. Jak zadzonilem do gazownika to odradzil mi ten pomysl i zasunal stara spiewke z "chlodzeniem" wtryskow paliwem. Macie jakies zdanie na ten temat? Moze ktos mial podobne problemy?

Dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

Jakieś pierdoły ten mechanik pociska albo ty

co po tych dwóch miesiacach robisz żeby wtryski "chodziły"

wymieniasz je co te 2 miesiace???

Jaka tam jest instalacja gazowa ile paliwa Pb przepalasz w ciagu miesiaca?

Opublikowano
Ostatnio (moze to nie byly 2 miesiace, moze 4) wymienilem wszystkie. Teraz wymieniam jeden. Paliwa przepalam tyle ile potrzeba na rozgrzanie silnika i przejscie na LPG. Raz na powiedzmy miesiac sie hulne 200 km na benzynie.
Opublikowano

To przyślij Mi te zepsute (albo przywieź bo masz blisko) to Ci Je naprawie o ile nie są uszkodzone mechanicznie druga sprawa to jakość paliwa na stacjach !

http://allegro.pl/item261...tryskiwacz.html dogadamy się co do ceny

Masakra jak wczoraj wymieniałem klientowi pompę to sie przestraszyłem po 1,5 roku jazdy na gazie(tankował zawsze na Statoil bo ma obok domu) było tam BŁOTO i woda zmieszana z paliwem i rdza bo obudowa pompy skorodowała.

Wiec może warto zaglądnąć do baku i wymienić filtr paliwa ale pompy raczej nie odcinaj a wyczyść cały układ paliwowy (przepłukanie).

Może być tak, że pompa sie kończy i jej resztki zapierdzielaja własnie wtryski .

Trzeba to dokładnie sprawdzić skoro usterka sie powtarza. :mrgreen: