Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeszcze mamjedno pytanie,jaka moze byc przyczyna bo wydaje mi sie ze mam slabe ogrzewanie w mojej bambejce,mam dwustrefowa klime i jak ustawiam na maksa oczywiscie nie wlaczajac klimy bo po co w zimie to wydaje mi sie ze jakos starsznie cieplo sie w aucie nie robi a poza tym jakos szyby paruja i nie wiem czy to normalne
Opublikowano

sprawdz czy masz jeszcze plyn w chlodnicy, czy nie masz zapowietrzonego ukladu...

a co do nieuzywania klimy w zimie... jestes w bledzie bo klima musi byc co jakis czas na kilka/kilkanascie minut wlaczona nawet w zimie, a do zaparowanych szyb nadaje sie idealnie.

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano

A jak jest z siłą nawiewu.Bo jak słabo dmucha,to może być filtr kabinowy zapchany i należałoby go wymienić.A co do klimy w zimie,to rzeczywiście należy ją co jakiś czas włączyć,bo to dobrze wpływa na sprawność układu klimatyzacji,a dodatkowo szyby szybko odparowują.

W klimatroniku dwustrefowym,jeśli taką klimę masz,jest jeszcze silny nadmuch na szyby,właśnie w celu ich ogrzania i odparowania-jest to przycisk tuż nad przyciskiem do załączania klimy.

Opublikowano
ciekaw jestem czy wskazowke temperatrury masz w pionie jak sie nagrzeje autko?
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
stoi w pionie idealnie :) ale juz jest wporzadku dolalem troszkeplynu do chlodnicy bo minimalnie brakowalo a co najwazniejsze wyrzucilem filtr pylkowy i teraz jest w aucie sauna :D
Opublikowano
no i super,a z ciekawosci zapytam ile dales za filtr?ty tez masz taki dwuczesciowy?
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
no i super,a z ciekawosci zapytam ile dales za filtr?ty tez masz taki dwuczesciowy?

kolega mr.extreme ma klimatyzacje wiec ma jeden filterek za schowkiem a u Ciebie sa 2 w podszybiu

raczej nie dowiemy sie ile dal, bo o ile dobrze czytam, to go po prostu wyrzucil :mrgreen:

Opublikowano
aha zle poczytalem :doh: ale skoro kolega wyrzucil filtr tzn ze jezdzi bez a jesli jezdzi bez to znaczy.... :lol:
Opublikowano
spoko ale pamietaj ze filtr zatrzymuje nie tylko kurz,mozesz sie spodziewac pod koniec zimy syfu w nawiewach
Opublikowano
Nie mam klimatyzacji. Gdzie powinien byc filtr pylkowy w E36? rozkrecilem podszybie jest tam dmuchawa ale filtra zadnego nie widze bezposrednie dojscie jest z obu stron do dmuchamy i zaznacze ze drobne liscie potrafily mi wleciec do srodka auta czyzbym nie mial filtra?
http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg
Opublikowano
Nie mam klimatyzacji. Gdzie powinien byc filtr pylkowy w E36? rozkrecilem podszybie jest tam dmuchawa ale filtra zadnego nie widze bezposrednie dojscie jest z obu stron do dmuchamy i zaznacze ze drobne liscie potrafily mi wleciec do srodka auta czyzbym nie mial filtra?

Niestety nie masz - tam po "obu"stronach dmuchawy powinny być takie "kwadraty"

Zobacz POST Marcina750