Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zastanawiam sie nad zakupem xenonow do mojej e32 - h1 4300K

tylko pytanie ktore wybrac - jest ich z tysiąc

moje wymagania - dobra jakość , dibra ogniskowa , dobre odciecia światła , nie mogą powodować zakłóceń w fm i cb , musza miec przystepna cene - powiedzmy do ok 450zł ...

sa np zestawy firmy VERTEX - cena ok 450zł - http://www.allegro.pl/item260860079_xenony_xenon_h1_h3_h4_h7_h11_hb3_hb4_hb5_gratis.html

wiadomo ze najlepsze by byly takie z przetwornicami helli i zarowkami philipsa - ale cena 1tys zł to za duzo...

piszcie jakie maci , czy je polecacie i jak wygladaja odpiwiedzi na moje pytania . i moze jakies fotki na scianie jak wyglada odciecie

napewno takie info sie przyda wielu ludzia na forum i nie tylko

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
One mają dobrze świecić czy dobrze wyglądać? W dodatku żaden xenon bez spryskiwacza nie przejdzie legalnie przeglądu.
Opublikowano
One mają dobrze świecić czy dobrze wyglądać? W dodatku żaden xenon bez spryskiwacza nie przejdzie legalnie przeglądu.

????????

ciekawe,skad to wziales?????? :mad2:

zwroc uwage na to ze duzo aut ma ksenony a nie ma spryskiwaczy i co?????sa to auta ktore tak wyjechaly z fabryki.i co????

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

jak sie zdecydowalem na 4300k ( czyli koloru bialely zimny ) , to chce zeby dobrze swiecily a nie robily fioletowych laserow...

spryskiwacze i samopoziomowanie dotyczy aut nowych po 200X tam roku... ale wedlug prawa wspolnoty europejskiej kazde zrodlo swiatla powyzej 2000lm powinno miec system samo czyszczenia reflektorow ( co mozna latwo zamontowac w e32) - jednak jak policjant na drodze sprawdzi czy mam 1999lm czy 3000 ...

Opublikowano

1. Xenony za 450 to kaszana, nie są to żadne xenony tylko jakieś xenopodobne, był niedawno artykuł w auto świecie na ten temat.

Myślisz, że dlaczego jako opcja kosztuje to ok 5000 zł?

2. nie wierzę że jakiekolwiek auto wyjechało z fabryki z xenonem ale bez spryskiwaczy.

3. przegląd przejdziemy bez problemu bez spryskiwaczy, pytałem w stacji

ale że powinny być to już inna sprawa, ze nie wspomne o samopoziomowaniu...

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
piszesz ze 1 tys to drogo a z drugiej strony chcesz 450 zl wyrzucic w bloto??????wiec jak w koncu jest z toba???tylko kogos przy kasie stac na zmarnowanie 450 zl :norty:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

moje wymagania - dobra jakość , dibra ogniskowa , dobre odciecia światła , nie mogą powodować zakłóceń w fm i cb , musza miec przystepna cene - powiedzmy do ok 450zł ...

sa np zestawy firmy VERTEX - cena ok 450zł - http://www.allegro.pl/item260860079_xenony_xenon_h1_h3_h4_h7_h11_hb3_hb4_hb5_gratis.html

wiadomo ze najlepsze by byly takie z przetwornicami helli i zarowkami philipsa - ale cena 1tys zł to za duzo...

piszcie jakie maci , czy je polecacie i jak wygladaja odpiwiedzi na moje pytania . i moze jakies fotki na scianie jak wyglada odciecie

witam

wszystkie ksenony do 500 zł są de facto TAKIE SAME,różnią się może tylko kolorem przetwornic :)

nie kupuj większych niż 6000 k bo nic nie zobaczysz w nocy, najlepiej bierz 4300 k

widziałem w kilku autach zamontowane i jeżeli chodzi Tobie tylko o ilość i jakość swiatla to bierz w ciemno-różnica kolosalna w stosunku do serii

Z akesryjnymi ksenonami są tylko dwa problemy

- ustawienie świateł - a właściwie niemożność ustawienia dobrej

- brak samopoziomowania - jak obciążysz tył ksenony świecą w niebo :(

mam kumpla w Pozaniu co je montuje więc temat znam :)

Opublikowano

witam

wszystkie ksenony do 500 zł są de facto TAKIE SAME,różnią się może tylko kolorem przetwornic :)

nie kupuj większych niż 6000 k bo nic nie zobaczysz w nocy, najlepiej bierz 4300 k

widziałem w kilku autach zamontowane i jeżeli chodzi Tobie tylko o ilość i jakość swiatla to bierz w ciemno-różnica kolosalna w stosunku do serii

Z akesryjnymi ksenonami są tylko dwa problemy

- ustawienie świateł - a właściwie niemożność ustawienia dobrej

- brak samopoziomowania - jak obciążysz tył ksenony świecą w niebo :(

mam kumpla w Pozaniu co je montuje więc temat znam :)

nie sa takie same - kolega kupil takie za 3xx zł i tak mu sieja ze radio fm mu szumi ... a inny ma jakies dziwne za 400zł i jest super - ogniskowa jest super , odciecie takie jak ma byc - tylko ze nie ma takich na allegro ( wogole nigdzie takich nie ma )

Opublikowano
Ricky napisał:

2. nie wierzę że jakiekolwiek auto wyjechało z fabryki z xenonem ale bez spryskiwaczy.

to uwierz - http://www.allegro.pl/item259159870_xenon_y_do_bmw_e32_cale_kompletne_lampy_.html

i na jakiej podstawie twierdzisz, że auto wyjechało z fabryki z xenonen a bez spryskiwaczy? Na podstawie jakiekoś ogłoszenia na allegro?

podaj jakieś wiarygodne źródło to uwierzę.

Opublikowano
Ricky napisał:

to uwierz - http://www.allegro.pl/item259159870_xenon_y_do_bmw_e32_cale_kompletne_lampy_.html

i na jakiej podstawie twierdzisz, że auto wyjechało z fabryki z xenonen a bez spryskiwaczy? Na podstawie jakiekoś ogłoszenia na allegro?

podaj jakieś wiarygodne źródło to uwierzę.

Przykład ja Ci już podaję.Volvo S60 2005r.kupili nowe z salonu-xenon ma a spryskiwaczy na lampy nie ma.dlaczego?

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
to jakos slabo obserwujecie nowe auta nie wszystkie maja poziomowanie i spryskiwacze diagnosta jak zobaczy na reflektorze oznaczenie na halogenowe zarowki a bedzie xenon to i tak nie da przegladu a policjanci sie nie znaja i bez przesady ten komplet wyglada dokladnie tak samo jak ten za 799zl wiec nie rozumiem jak mozna zaplacic mniej to po co sie szarpac dopytaj tylko czy jest to dopuszczone w europie czy maja certyfikat E i juz nie ma co sie przejmowac

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
to jakos slabo obserwujecie nowe auta nie wszystkie maja poziomowanie i spryskiwacze diagnosta jak zobaczy na reflektorze oznaczenie na halogenowe zarowki a bedzie xenon to i tak nie da przegladu a policjanci sie nie znaja i bez przesady ten komplet wyglada dokladnie tak samo jak ten za 799zl wiec nie rozumiem jak mozna zaplacic mniej to po co sie szarpac dopytaj tylko czy jest to dopuszczone w europie czy maja certyfikat E i juz nie ma co sie przejmowac

nie wiem czy tylko tak w moim regionie jest ale u mnie jak jedziesz na przegląd to jak chcesz mozesz jechac innym samochodem.ostatnio mi wyszedł z 528i pojechałem 735 i nie było żadnego problemu.hehe

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
u mnie nie ma problemu tez tylko sa tacy co sie czepiaja i znaja sie na swojej robocie jak to zrobic rzeby nie przepuscic. sam przechodzilem szkolenie na diagnoste i praktycznie w kazdym aucie jestem w stanie znalesc zeby nie mial przegladu bo tak ucza takze wiem na co patrza i jak to wyglada

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
nie wiem czy tylko tak w moim regionie jest ale u mnie jak jedziesz na przegląd to jak chcesz mozesz jechac innym samochodem.ostatnio mi wyszedł z 528i pojechałem 735 i nie było żadnego problemu.hehe

i właśnie przez takich "diagnostów" mamy na drogach jeżdzące trumny :mad2: za przepuszczanie niesprawnych aut nałożył bym taką grzywnę żeby im się raz na zawsze odechciało

Opublikowano

xsilver no i jak z tymi xenonami..myslales jzu cos powazniej...

ja tez sie przymierzam.. myslałem o oryginałach... ale jakbym znalazł coś sprawdzonego za 500 - 600zł to wolałbym coś takiego...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

narazie jestem na etapie zbierania opinii...

nie chce kupic czegos z czego bede niezadowolony... a uzywek nie chce - co nowe to nowe - a 15 letnie xenony z e32 beda wymeczone - zaraz padnie jakas zarowka i w sumie mnie wyjdzie tyle co bym kupil nowy zestaw helli

do e38 znalesc mozna xenony oryginalne w lepszym stanie napewno , ale cena pewnie bedzie wyzsza