Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam ogromną prośbę, niech ktoś podpowie jak przestawić zegarek w E34 (podstawowy, temp. godzina. data) bo miałem dziś mały problem żeby zmienić czas Niuni na zimowy. Pozdrawiam SopelBMW
www.bmw-wgr.pl stowarzyszenie miłośników BMW- Grójec i okolice
Opublikowano

Dolaczam sie do pytania, pokazywal mi kiedys byly wlasciciel, ale niestety zmarl pare dni temu i nie ma kto ustawic :/

Jezdze juz bez dosc dlugo :/

Przy okazji, czy ktos wie czemu na tym 'zegarze' nie pokazuje temp?

Mam wyprowadzony kabelek ze srodka i 'inny' termometr in/out, ale stary, nie widac pod swiatlem i chcialbym cos z tym zrobic...

Pozdrawiam
Opublikowano

Hmmm...ten zegarek jest tak dokładny, że aż zakurzyła mi się pamięć w sprawie ustawienia go....

Ale z tego co pamiętam jest tak:

W celu włączenia trybu ustawiania zegara naciśnij na dłuższą chwilę przycisk UHR, potem dla zwiększenia liczby godziny używasz lewego/górnego h/DAT, a liczby minut prawego/górnego min/DAT

Tryb ustawiania wyłączasz naciśnięciem UHR

Analogicznie z datą:

Tryb ustawiania aktywujesz i wyłączasz przyciskiem DATUM i również do ustawienia dnia i miesiąca używasz dwóch górnych przycisków.

Jutro też przetestuję to co mi się przypomniało, bo zmiana czasu (zobaczymy, czy dobrze pamiętam)

Pozdrawiam, marek

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Właśnie przed chwilą przestawiałem czas w swojej ,,5''.A więc: przytrzymać przycisk aż zacznie migać kropka przedzielająca godzinę od minut,następnie przyciskać .Z minutami podobnie tylko przycisk min/....
Opublikowano
Ok. Dzięki koledzy. Pozdrawiam!
www.bmw-wgr.pl stowarzyszenie miłośników BMW- Grójec i okolice