Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanko jestem na kupnie e39 szukam 520 lub 523 lecz znalazłem to ogłoszenie:

http://moto.allegro.pl/item258230261_bmw_12_1997_e39_528i_2_8_automat_okazja_pilne_.html

Właściciel dość pisze nawet dobrze o tym samochodzie, ale mam takie pytanie czy 528 w automacie jak się tym jeżdzi? czy te skrzynie są awaryjne?no i ile spala takie BMW w cyklu miejskim?

Może ktoś z forumowiczów oglądał to auto?

WIELE SERC, JEDNO BICIE, BMW PONAD ŻYCIE
Opublikowano

Witam jak mozesz to najlepiej przejedz sie i obejrzyj ja na miejscu bo obrazki i opis o niczym nie swiadczy tu masz troche danych...http://www.motofakty.pl/artykul/automaty_coraz_popularniejsze.html..

oraz tu..http://www.bmw-klub.pl/

Opublikowano

jeździ się bardzo dobrze, szczególnie w połączeniu z mocniejszym silnikiem, a 2.8 do najsłabszych nie należy, jeżeli ktoś nie odczynia cudów w stylu palenie gumy automatem, itp to nie powinien się zepsuć, dobrze jest wymienić olej zaraz po zakupie

ps to bunia z ogłoszenia jest strasznie ubogo wyposażona...

Opublikowano
Opis bardzo obecujacy, ale ta 528iA jest juz na allegro dobre pol roku w dosyc atrakcyjnej cenie :wink:

No właśnie skoro to takie dobre auto to czemu nikt nie kupił hehe, powie szczerze że ta cena jest niska jak na niby taki przebieg.

Opublikowano

O tym ze auto stoi od dluzszego czasu na allegro to o niczym nie swiadczy,

trzeba jechac i zobaczyc, bo nie jest latwo sprzedac BMW jezczsce z silnikiem 2.8- niesety ale to nie vw passat tdi ze praktycznie takie auta schodza od reki.

Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano

Wygląda obiecująco na pierwszy rzut oka. Jeśli w rozmowie telefonicznej sprzedawca nie będzie nadużywał zwrotów typu "nie znam się" "takiego już kupiłem" to chyba warto zobaczyć (zresztą widzę, że nie masz zbyt daleko).

Dwuletnich aut się wtedy raczej nie sprowadzało bezwypadkowych choć nieliczne wyjątki się zdarzały.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
Wygląda obiecująco na pierwszy rzut oka. Jeśli w rozmowie telefonicznej sprzedawca nie będzie nadużywał zwrotów typu "nie znam się" "takiego już kupiłem" to chyba warto zobaczyć (zresztą widzę, że nie masz zbyt daleko).

Dwuletnich aut się wtedy raczej nie sprowadzało bezwypadkowych choć nieliczne wyjątki się zdarzały.

W tym tygodniu moze sie skusze jak nic innego nie znajde w manualu.

Opublikowano
bierz 540 :D :mrgreen:

Jak dla mnie to za duży motor, chodzi mi o koszta utrzymana max 528 a najlepiej 523 jezeli ktos wie o dobrym aucie(e39) do 28 tys to prosze o kontakt najlepiej malopolskie, slaskie.

Opublikowano
poza tym dal różne zdjecia roznych E39 !!

Zdjęcia mogą pochodzić z różnych okresów, chociaż ta bez tablic nie wiem czy nie ma innej tapicerki.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
129kkm .... z 1997 no przepraszam ale cudów nie ma.... ja bym nie oglądał :naughty: 11 lat... moze stal przez 3 lata? co by bylo jeszcze gorsze... lub cofniety o drugie tyle....
Opublikowano
To autko jest ciekawe a sprawa prosta bo ma wielką zaletę - książka serwisowa. Jeśli jest oryginalna, wystarczy zadzwonić lub podjechać do serwisanta i zweryfikowac przebieg i serwisy. Taki przebieg to rzadkość ale ja w roczniku 1997 miałem 179 tys. serwisowanego przebiegu, więc jest to możliwe. No i możliwe jest to że jak sprowadzone to było bite. Jak się nie pojedzie to nie będzie wiadomo. Życzę udanych poszukiwań.
Opublikowano
129kkm .... z 1997 no przepraszam ale cudów nie ma.... ja bym nie oglądał :naughty: 11 lat... moze stal przez 3 lata? co by bylo jeszcze gorsze... lub cofniety o drugie tyle....

Nie wszyscy muszą jeździć 30, 40, 50 tys. rocznie. Choć w większości aut tej klasy tak jest, to nie znaczy że wszystkie maja tyle kilometrów. Bo ktoś mógł kupić auto ale mieć jeszcze jakieś w domu i wcale go tak mocno nie eksploatować. Różnie to bywa. Jak się poszuka to się i znajdzie. Ja kupiłem swoje E39 2 lata temu, z przebiegiem 138kkm, (100% pewnym, udokumentowanym) a jest z 96'. Tak że warto poszukać i nie trzeba wcale cudów. :)

Opublikowano
Wszystkie sprowadzone auta(na handel) w całości mają kręcone liczniki :twisted: Także lepiej kupić uszkodzone auto(mniejsze prawdopodobieństwo,że jest cofnięty licznik)choć to nie reguła :lol: Jak już kupować w polsce to od takiego czlowieka,który sam sobie sprowadził auto(nie przez handlarza).
Opublikowano
Wszystkie sprowadzone auta(na handel) w całości mają kręcone liczniki :twisted: Także lepiej kupić uszkodzone auto(mniejsze prawdopodobieństwo,że jest cofnięty licznik)choć to nie reguła :lol: Jak już kupować w polsce to od takiego czlowieka,który sam sobie sprowadził auto(nie przez handlarza).

Ja właśnie w ten sposób kupiłem, od osoby która sama sobie sprowadził auto. A kupił ją w Luksemburgu od pierwszego właściciela. Przebieg potwierdzony, z resztą po książce serwisowej było widać ze ma 10 lat i pieczątki z początku serwisowania nieco po rozmywane z upływu czasu. Zresztą widać po aucie że przebieg zgodny z tym co książka pokazuje.

Prawda jest taka że nie należy kupować auta pierwszego z brzegu, to wtedy można się doszukać czegoś wartego uwagi.