Skocz do zawartości

jak dorobic pilota do alarmu???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam tylko 1 pilot od alarmu od mojej e36 z 91'roku. Jest to pawdopodobnie jeszcze fabryczny alarm ale nie jestem pewien na 100%. Chcialbym gdzies lub jakos dorobic pilota do tego alarmu bo mam tylko 1 i dotego jest on w oplakanym stanie ale jak naazie dziala. Jest jakas mozliwosc albo cus zeby dorobic drugiego pilota :?: :?: :?:
Opublikowano
mam ten sam problem i moim zdaniem ciezko bedzie dorobic.. raz ze trzeba oscyloskopem wstroic pilota na tasama czestotliwosc.. a dwa ze kod pilota jest zmienny..jak dla mnie to cieżka lipa.. łatwiej juz chyba bedzie wykorzystac instalacje która jest i podmienic centralke i piloty.. pytanie tylko gdzie ona jest bo ja np kupilem auto z włoch i nie mam zielonego pojecia gdzie to ustrojstwo siedzi a rozgrzebywac cala deske to nie jest fajna opcja.. :/
Opublikowano
Jak kupilem moja bumke to miala tylko jeden oryginalny kluczyk z pilotem,byl tak wyrobiony ze dopiero po kilku probach udawalo sie uruchomic auto.Z obawy przed zgubieniem jedynego kluczyka i jedynego immobilisera szukalem kogos kto zajmuje sie dorabianiem kluczykow.Po pierwszym telefonie przezylem szok-kluczyk do e-36 98r(immo z kodem kroczacym) z pilotem 600zl,bez pilota 400.Z ciekawosci zadzwonilem do ASO BMW tam kluczyki zamawia sie po numerze VIN,przysylaja je z niemiec.Wersja z pilotem niecale 600, bez 130zl.Kluczyk bez pilota jest to tzw SERWISOWY nie otwiera schowka ani bagaznika.Radze zadzwonic najpierw do serwisu aby miec porownanie.
Opublikowano
Mam ten sam problem. Niestety okazało się że nie mam możliwości dorobenia pilota do mojego alarmu (Serpi Star) - za stary model. Podjołem decyzję zmiany alarmu bo nie mam zamiaru czekać aż drugi pilot padnie. niewiem tylko jaki alarm kupić, może koledzy z forum coś doradzą