Skocz do zawartości

Czy postojowki moga byc migaczami?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak wlacze postojowki to swieca sie tylok migacze, czy tak moze byc czy jest to zwarcie gdzies w instalacji oraz czy na postojowkach mozna zaswiecic halogeny. U mnie na postojowkach swieca sie halogeny ale tylko przednie, tylne tylko na swiatlach pozycyjnych. Pytam bo mi elektryk powiedzial ze tak nie ma prawa byc, a jest to dosc wazne dla mnie i dla auta.

Jesli ktos sie kiedys spotkal z czyms takim prosze o info gdzie szukac przyczyny ewentualnej usterki.

Opublikowano
tak jak pisze tora, na 100% masz poprzepalane żarówki od świateł postojowych, a świecą się kierunki bo w BMW po spaleniu postojówki świeci awaryjnie kierunkowskaz
Opublikowano
ELEKTRYK rewelacja....Boże aż strach oddać malucha do warsztatu...Biedni ludzie :(......

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Dzieki panowie za podpowiedzi, co najciekawsze to sprawdzilem u niego i nie bylo jednej zarowki od postojowki i zapytalem sie go czy to ma jakies znaczenie - odp:

To nie ma zadnego znaczenia bo jak sie przepali to zawsze ta druga sie bedzie swiecic. Sprawdzilem w sumie tylko jedna zarowke, zaraz sprawdze druga, wymienie i ewentualnie bede pisal.

PS. Elektryk nie jest moj, nie bede zbytnio duzo tlumaczyl ale ma to zwiazek z zabezpieczeniem zakladanym u niego przez zeszlego wlasciciela i gwarancja.

Opublikowano

No i dziala, a jak pieknie to nie bede pisal ;)

Jeszcze tylko jedno pytanko w zwiazku z tymi halogenami:

czy na postojowkach (zaplon oczywiscie zalaczony) beda sie swiecic czy nie :?:

U mnie jest tak ze same przednie sie swieca, same tylne nie, ale za to przod i tyl razem sie swieca. Moze ktos sprawdzic u siebie i mi napisac jak to jest...

Z gory dzieki za pomoc.

Opublikowano

Witam. Masz wszystko ok! :cool2: Nie tylko w BMW ale w innych markach też tak jest że przednie halogeny świecą się z włączonymi postojówkami a tylne przeciwmgielne włączysz tylko gdy święcą się halogeny, nie da rady włączyć samych tylnych przeciwmgielnych. Nie zawsze jest potrzeba używania tylnych, ale jak już trzeba je włączyć to przednie także więc tak jest.Pozdrawiam

Magzyg