Skocz do zawartości

[E39] Klocki hamulcowe - ile km do zrobienia od komunikatu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dostałem komunikat Bremselag prufen. Zapaliło mi się w trasie i żeby dojechać do domu, musiałem zrobić na tym 500km. Jutro muszę jechać do Wawy z Lublina więc w dwie strony będzie 400. Czy nic się nie stanie ? Bo na klocki jestem umówiony na poniedziałek. PS. Czy cena za przód 270 + czujnik 41 + wymiana 30 jest OK ? Czy szukać czegoś tańszego ? firma ap podobno dobra

Pozdrawiam

Tjw

Opublikowano

Spokojnie możesz zrobić około 2tysie i najlepsze jest to że to bedą 2 tysie najlepszego hamowania / bo jednak klocek na końcu jest najgubszy/

pozdarwiam

Opublikowano
Spokojnie możesz zrobić około 2tysie i najlepsze jest to że to bedą 2 tysie najlepszego hamowania / bo jednak klocek na końcu jest najgubszy/

Najgrubszy? Co to znaczy?

Według mnie, im mniej klocka, tym bardziej trzeba pedał hamulca wciskać.

A co do tego ile można przejechać, to oczywiście zależy od warunków... jak wyjedzie na highway i nie będzie hamował, to może jeździć i jeździć. :D Faktem jest, że w momencie jak się czujnik odezwie, to jeszcze jest trochę rezerwy, więc o ile nie będzie robił panicznych stopów z 200km/h, to te parę dni powinien przejeździć bez problemu.

Opublikowano

[quote name="PeteNajgrubszy? Co to znaczy?

Według mnie' date=' im mniej klocka, tym bardziej trzeba pedał hamulca wciskać.

[/quote]

Ja zajeździłem już naście klocków na e46 e39 e67/no tu 2 komplety/ i zawszo na około 2 tysie jazdy spokojnie starczało , a to dlatego bo klocek jest stożkiem i czym go mnie tym powierzchnia cierna jest większa a pedał to Ci może wpada jak masz mało płynu albo układ zapowietrzony

pozdarwiam

Opublikowano
Hm, zjedz na kanal i zobacz ile tych klockow faktycznie jest, u mnie sie kontrolka palila juz pol roku temu (a zapalila sie chyba przypadkiem) bo klockow jeszcze zostalo... komputery czesto sie myla, dlatego lepiej sprawdzic samemu :)
Pozdrawiam
Opublikowano
ja bym tam sprawdzil,nie mozna wierzyc lampce....trzeba miec pewnosc ze nie hamujesz juz blacha

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272