Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam 330d i jak jechałem ostatnio do belgii to wyszło mi 7l i w jedna i w drugą strone.145-150km/h tak cały czas ustawiałem tempomat(liczone tankowaniem pod korek,bo komp mi cos oszukuje,pokazał mi 5.1l)

w miescie wychodzi 9-10 ale jazda tylko do pracy i z powrotem,nawet silnik nie zdąrzy się rozgrzać a wtedy wiadomo silnik spala najwięcej.(też liczone pod korek)

jezeli chodzi o porównanie do 2.0d,(mój ojciec ma 136ps) nawet nie ma o czym mówić,całkiem co innego,3.0ma w porównaniu do 2.0 ogromny zapas mocy i całkiem inaczej idzie.A spalanie pomiedzy nimi jest praktycznie takie same(a jezeli sa różnice to niewielkie),jedynie w mieście 2.0d moze spalic mniej przy takiej samej jeździe.

Niestety na rynku nie ma ich dużo i nie ma w czym przebierać.

http://img201.imageshack.us/img201/7449/naforaudrp5.jpghttp://img9.imageshack.us/img9/8370/nafor.jpg

Audi A6 C4 2.5TDi Quattro Avant (było)

BMW 330 d (jest)

BMW X3 (jest)

Opublikowano

z tego wynika ze cos zlego z moim autkiem bo ja a raczej chwilowo moja zona tak nisko ze spalaniem nie schodzi.

z opinii zamieszczonych w tym poscie jasno wynika ze 330d jest lepsza.pali tyle samo lub mniej niz 320d no i lepiej jezdzi.pozostaje kwestia ubezpieczenia no i wiekszej akcyzy jesli ktos sprowadza autko z zagranicy.

Opublikowano
z tego wynika ze cos zlego z moim autkiem bo ja a raczej chwilowo moja zona tak nisko ze spalaniem nie schodzi.

Wszystko jest raczej OK. To ile auto pali nie zalezy tylko od silnika, ale od wielu innych czynnikow w tym takze od kierowcy.

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano

Wszystko jest raczej OK. To ile auto pali nie zalezy tylko od silnika, ale od wielu innych czynnikow w tym takze od kierowcy.

dzieki za pokrzepienie.mam tylko taka nadzieje ze to spalanie nie jest w glownej mierze spowodowane ciezka noga mojej zonki.oby to byly glownie te inne czynniki.