Skocz do zawartości

633CSi na sprzedaż - szkoda, że nie dla mnie :-(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj jadąc sobie służbowo przez Lubelszczyznę zauważyłem na poboczu coś co mnie zatrzymało w miejscu - E24 do sprzedania! Jak się przyjrzałem bliżej okazało się, ze to wersja 633CSi - nie miałem pojęcia, że coś takiego w ogóle istnieje. Pogadałem z właścicielem - okazuje się, że było to cudo produkowane na rynek amerykański i powstało tylko ok. 4 tys. egzemplarzy. Z czego ponad 3 tys. pojechało za Wielką Wodę.

A z tych co zostały jeden marnuje się pod Lublinem. Ma full wyposażenie, włącznie z elektrycznie opuszczanymi tylnymi szybami. Niestety ma też automatyczną skrzynię - niestety Amerykanie nie umieją jeździć prawdziwymi samochodami :duh:

Kolor - miętowa zieleń i takie same skóry wewnątrz. Mechanicznie wg właściciela ideał, blacharsko wymaga wieeeele troski. Ale i cena odpowiednia.

A teraz najlepsze - właściciel jest wielkim pasjonatem klasycznych aut - w garażu ma CITROENA SM w stanie IDEALNYM!!! Renowacja na ukończeniu - dałbym się kroić i solić za to auto!!!

Tak więc i BMW miało być pieczołowicie odrestaurowane, ale że człowiek zajmuje się Cytrynkami, to BMW nie miało jeszcze szczęścia. Starczyło czasu tylko na zadbanie o mechanikę.

Podsumowując - gdyby ktoś był zainteresowany to służę danymi kontaktowymi. Szkoda, żeby taka perełka zgniła na poboczu...

Opublikowano

Wyprodukowano 23,432 633csi z czego:

4713 w manualu na europę

2651 w automacie na europe

351 w manualu na UK

1345 w automacie na UK

523 na Japonie w automacie

468 w autmacie na Japonie

687 w manualu na USA

776 w automacie na USA

2079 w manualu na USA (model CS/1 nie dostępny jako 633 w Europie)

1113 w automacie na USA (też CS/1)

Prawdopodobnie to jedno z 2651 aut w automacie na europę w CS z przed 82 roku. Wadą auta jest olbrzymia korozja która w autach z przed 82 roku jest wielkim problemem. Żaden rarytas chyba że wypuszczony jeszcze przez karmanna przed 77 rokiem :)

BMW 2800 csa 70 Nachtblau

BMW 628CSi 85 Karminrot

BMW 635CSiA 89 Shadowline Highline Motorsport

[ Currently: Motorsport na tapecie ]

[ WSZYSTKIE CZĘŚĆI DO E24 = tel 510635633 ]

Opublikowano

Chyba kojarzy mi sie to autko, było na allegro za 12 tys zł.

Było tez omawiane na forum 6, podobno straszna padaka i to nie tylko blacharsko, a właściciel jest bajko pisarzem :D

Ale fajnie że napisałeś, że coś takiego jest :cool2:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
a właściciel jest bajko pisarzem

Przede wszystkim jest pasjonatem starych aut (trzeba było widzieć jak odrestaurował Citroena SM coupe!) i jednym z niewielu na Lubelszczyźnie, którzy mają citroenowską hydraulikę w małym palcu. Miałem kiedyś Citroena i każdy kto go miał potwierdzi, że prawdziwy fachowiec od hydrauliki jest prawie jak YETI - podobno jest, ale mało kto go widział.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
a właściciel jest bajko pisarzem

Przede wszystkim jest pasjonatem starych aut (trzeba było widzieć jak odrestaurował Citroena SM coupe!) i jednym z niewielu na Lubelszczyźnie, którzy mają citroenowską hydraulikę w małym palcu. Miałem kiedyś Citroena i każdy kto go miał potwierdzi, że prawdziwy fachowiec od hydrauliki jest prawie jak YETI - podobno jest, ale mało kto go widział.

Ja tez miałem 2 hydro-citroeny szacunek dla kogos co to potrafi ma cierpliowsc do tego mi cierpliwosc do starej cytrynki z hydro sie skonczyła.

Rozgryzłem ja od A do Z i czym wiwecej o niej wiesz tym wiecej sie dowiadujesz ze jest do zrobienia wiecej w hydraulice

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

• 1 miesiąc temu...