Skocz do zawartości

Poblem z zakupem e46 320d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dwóch miesięcy poszukuje auta i juz zaczyna to mnie przerastac.

Chce kupic auto do 35 000zł koniecznie z silnikiem 2.0d 136 KM, naogladalem sie juz tego troche i zadne mi nie podchodzilo... a gdy juz bylo super okazalo sie ze tyl jej troche uciekal...

Jesli ktos z Was ma cos ciekawego do zaoferowania - czekam na propozycje

Opublikowano

Nie jesteś sam :lol:

Też od około 2 m-cy szukam 320d Touring po lifcie, 150KM i nie jest lekko...

Znalazłem jedną z sąsiedniego miasta - okazało się, że to 2001r przerobiony na "po-lifcie" z silnikiem 136KM :?

Ta podobno sprzedana, choć umówiony byłem, że pierwszy będę ją oglądał:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3652364

Pocieszam się, że mam czas do wiosny :wink:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

widzialem ja juz na allegro.

przyciemniane szyby, jakies audio.. ona raczej nie miala w miare lekkiego zycia....

szukam czegos co nie bylo "ulepszane" po wyjsci z fabryki, chce sam ja ulepszac w miare mozliwosci..

Opublikowano
2 misieące temu byłem w Niemczech konkretnie w Monachium. Zjechałem całe miasto i chyba wszystkie komisy oraz inne w niedalekich miejscowościach. Tych samochodów jest tam pełno. Dosłownie zalały ulice i większość to właśnie 2 diesel. Może zrób sobie wycieczkę krajoznawczą ?
Opublikowano
2 misieące temu byłem w Niemczech konkretnie w Monachium. Zjechałem całe miasto i chyba wszystkie komisy oraz inne w niedalekich miejscowościach. Tych samochodów jest tam pełno. Dosłownie zalały ulice i większość to właśnie 2 diesel. Może zrób sobie wycieczkę krajoznawczą ?

A jest problem z zakupem 320d 2002r od prywatnej, godnej zaufania osoby? Widziałeś takie auta, czy mówisz tylko o komisach?

Szukam 320d Touring 150KM z dobrym wyposażeniem i przebiegiem do 150tyś km, oczywiście oryginalnym. Warto jechać w ciemno?

Opublikowano

Witam Panowie. Jestem nowy na tym forum, okolo 4 tyg temu kupilem BMW E46 Touring. Szukanie auta zajelo sporo czasu (od czerwca) ale w koncu udalo sie. Niestety dysponujac nawet spora iloscia gotowki ciezko jest znalesc fajne auto w dobrym stanie nie prostowane bez cofanego licznika. Jednym z aut jakie ogladalem bylo BMW E46 touring pod krakowem. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3383455

widzialem ten samochod siedzailem w nim wyglada jakby swiezo wyjechal z salonu skory w srodku w pieknym stanie zadnych otarc rys itd. Ostatecznie kupilem inny samochod w Warszawie ale jezeli szukacie czegos takiego to moze warto podjechac i ogladnac ten samochod bo auto naprawde godne uwagi. (od wlasciciela do ASO BMW M-CARS jest okolo 5 km wiec ze spawdzeniem nie bedzie problemow )

Opublikowano

Nie mój pułap cenowy. Mam zamiar wydać ok 40tyś zł.

Swoją drogą piękne auto, 2004 rok a już 150 000 km najechane.

Więc te wszystkie 320d z 2002r z Allegro z przebiegami 130-150 tyś km to ściema?

Opublikowano (edytowane)

oj... kolego :nienie:

jak kupujecie auta po komisach tak jak w Nurnbergi to powodzenia

tam auta kupuje się jak świnie

jak już wieśc auto z niemiec to tylko na pełnym servisie BMW, od pewnych ludzi

auta na mobile.de lub autoscout24.de to w wiekszosci padliny

wiem co mowie bo duzo jeżdze po niemczech i duzo samochodów widziałem

i wiekszosc to scierwa a nie auta

Edytowane przez cn_igi
Opublikowano
Wiec jaki problem wy macie??

Primo - przeglądam Allegro i inne polskie serwisy; nigdy sam nie sprowadzałem auta. A tu w 95% są auta sprowadzane, z najprawdopodobniej kręconymi licznikami.

Secundo - za ładne 320dT 2002r w górę na mobile.de trzeba dać min. 10k Euro + opłaty :roll:

Opublikowano
Wiec jaki problem wy macie??

Primo - przeglądam Allegro i inne polskie serwisy; nigdy sam nie sprowadzałem auta. A tu w 95% są auta sprowadzane, z najprawdopodobniej kręconymi licznikami.

Secundo - za ładne 320dT 2002r w górę na mobile.de trzeba dać min. 10k Euro + opłaty :roll:

Nie wiem jakie oplaty sa w Polsce.

Jak mam zamuwione autko to studiuje internet i pare telefonow i gotowe.

Jak do tej pory nie trafilem szrota i kreconego .

te gusta conducir? BMW
Opublikowano
Ciekawe Panowie jak to jest-każdy zaczyna szukać samochodu w Polsce- poszukiwania trwają zazwyczaj długo, robimy wiele kilometrów za naszym nowym maleństwem i jak już nasz układ nerwowy zacznie nam wysiadać (ponieważ Pan z ogłoszenia nie powiedział nam wszystkiego na temat samochodu-a przecież cena była atrakcyjna!), to wtedy dopiero zaczynamy rozumować na czym polega handel samochodami w Polsce!!! Ja też długo szukałem auta w Polsce i dopiero po porównaniu cen samochodów u nas ,a u niemców doszedłem do wniosku że handlarz jakoś musi na sprowadzonym samochodzie zarobić! No też wiec zarabia-kupuje auto powypadkowe,lub z dużym przebiegiem(bo tylko takie auta są u niemców atrakcyjne cenowo), a później je ładnie szykuje i próbuje sprzedać nam- potencjalnym klientom!!! Panowie za ideał trzeba niestey zapłacić i jak szukać ładnego auta to tylko na za granicą(u niemca)!!! Ale podstawa to jechać osobiście szukać, lub z kimś kto nam pomoże w przywiezieniu samochodu do polski!!!
BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
Burner jezeli chcesz wydac 10k euro i szukasz od prywatnej osoby,zadbany,z przebiegiem do 150 000tys i od 2002 roku,to nie wybieraj sie raczej w okolice Monachium,bo za ta kase nic takiego nie znajdziesz.
Opublikowano

robi80 - skoro tyle wiesz o handlu autami, powiedz mi, dlaczego to BMW 320dT było tak tanie?

Po drugim dzwonie, ale tym razem lekkim? Czy może dlatego, że miała przebieg 200tyś km i więcej, ale skręcony na 130tyś? :wink:

Opublikowano
ja swoje BMW szukałem ok 3 miechów, krajowe pierwszy właściciel mały przebieg cena była zaporowa ale dużo utargowałem. uważam że i u nas można trafić ciekawą furę tylko trzeba szukać. fakt że pierwsi właściciele zawsze chcą więcej ale trzeba się targować ,jak chce sprzedać to musi opuścić :cool2:
Opublikowano
Ja rowniez kupilem krajowke. Kupiona u dielera caly czas tam serwisowana (pokazali mi pełna historie serwisow) Nastepnie gosc ja zosatwil w rozliczeniu i kupil najnowsza wercje 320D. Takie auta mozna kupowac i sa pewne chociaz cena jest dosc wysoka.
Opublikowano

ja kupilem moje betke za 11.5k euro 320d 2004r sedan miala do wymiany tylna lampe poniewaz w jednym miejscu byla peknieta i klape miala porysowana, sam po nia bylem i sam nia przyjechalem...fakt faktem ze dlugo sam szukalem na mobile.de i allegro oraz po wielu komisach lecz nic interesujacego nie znalazlem...a ta znalazlem dzieki koledze ktory ma warsztat pod Mannheim i zajmuje sie skupowaniem aut od ubezpieczalni...

ma przejechane 101tys, wyposazenie standardowe jak na bmw bez skory navi reszta wszystko jest... mysle ze wraz z oplatami,przegladem,naprawa,wymienieniem filtrow i oleju, wyjdzie mnie okolo 46-48tys plus minus...mysle ze nie przeplacilem a przynajmniej wiem co mam

Opublikowano

A jest problem z zakupem 320d 2002r od prywatnej, godnej zaufania osoby? Widziałeś takie auta, czy mówisz tylko o komisach?

Szukam 320d Touring 150KM z dobrym wyposażeniem i przebiegiem do 150tyś km, oczywiście oryginalnym. Warto jechać w ciemno?

Jak chcesz kupić 2002 z przebiegiem 150tkm w niemczech -to chyba nie realne.

My Definition is High Definition

Moje:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=161053

Opublikowano
Ja moja co na zdjeciu kupilem z DE zalatwial mi ja kuzyn co chandluje tam samoch. byla lekko uszkodzona przyjechala na kolach /maska do wymiany prawe lusterko,tylnia lampa,bok lewy do lekkich poprawek bez kitu/ 2000r automat,kiera wielofuk.podgrzewane siedzenia i troche innych pierdolow tak ze gola nie jest,160KM cip robiony w firmie co widac ,przejechane miala 133tys.km Pisze o tym bo wyszla na gotowo niecale 30tys.zl./razem z ubespieczeniem/chyba niedrogo.. :?: ..Jak bede sprzedawal to mam zdjecia jak byla uszkodzona...... :nienie:
Opublikowano

Burner- niestety nie jestem wielkim specem od handlu autami, ale tak sie akurat składa że przez ostatnie trzy lata z różnych powodów zmieniłem 5 samochodów (z tego 4 BM-ki) i za każdym razem dostawałem bólu głowy :mad2: przez to co ogłądałem w Polsce!!! Pewnie że można trafić ładne auto w Polsce, no ale to jest dla kogoś kto ma czas i mocne nerwy!!! A co do auta z otomoto- była to cena atrakcyjna, ale samochód był jednak po małej kolizji, a co do przebiegu to troche za mało zdjęć wnętrza by coś ocenić! Poniżej link do auta z niemiec w podobnej cenie-mysle ze dość ciekawy:

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=llch1tczytnp

Niestety za ładny model po liftingu trzeba mieć przynajmniej 10tyś euro- więc czemu Burner nie chcesz modelu przed liftingiem? Są one tańsze i jest większa szansa na znaleźenie samochodu w ładnym stanie???

BMW i tylko BMW!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to teraz pomyśl troche, policz i zastanów się skąd się biorą wszystke te 'okazje i igły' w PL w lepszych cenach z takich samych roczników w dodatku w komisach które jak takie nastawione są na zysk. :duh: