Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy na felge 8x17 mozna załozyc opone 205/50/17 ?, czy felga nie bedzie zabardzo wystawac poza opone??

czy koła 225/45/17 podejada bez zadnych problemow do e36 (standardowe zawieszenie) obecnie mam 205/60/15 chcialbym sie dowiedziec czy znacznie sie pogorszy komfort jazdy zakladajac felgi 17 , czy auo zlapie mula (2.5td) ??

Opublikowano

ja mialem standardowe zawieszenie w compact-ie i zamontowalem 225/40/18 felga z tylu 8,5 z przodu 8 obie et 35 i nic nie tarlo,

a czy te felgi o ktorych piszesz wejda do Twojej zalezy glownie od et felgi,

jesli chodzi o 205 na 8 calowej feldze to uzyskasz german style, tzn rant felgi bedzie wystawal na bok, a na naszych drogach to oznacza uszkodzenie felgi, a konfort przy takim rozwiazaniu zaden, odpowiadajac na Twoje pytanie to da sie zalozyc 205 na 8 calowa fele

Opublikowano
czy na felge 8x17 mozna załozyc opone 205/50/17 ?, czy felga nie bedzie zabardzo wystawac poza opone??

czy koła 225/45/17 podejada bez zadnych problemow do e36 (standardowe zawieszenie) obecnie mam 205/60/15 chcialbym sie dowiedziec czy znacznie sie pogorszy komfort jazdy zakladajac felgi 17 , czy auo zlapie mula (2.5td) ??

Poprzednik ma rację że fela będzie wystawać poza oponę. Ja zmieniłem 15' na 17' i da się odczuć spory dyskomfort jazdy na 17'. Jedyny plus że samochód wygląda fajnie.

Moje zdanie takie żeby nie zakładać felg szerszych niż 7.5 cala i opon szerszych niż 205. Ja mam z tyłu 235 i jest taki muł że szok. Ale już niedługo :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
włąsnie 10 min tem sciągnąłem z auta kółka 205/50/17 na feldze 8 cali, opona balon straszny, jest na równo z rantem felgi ,

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif