Skocz do zawartości

problem z odpaleniem gdy cieply

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak jeździsz na gazie to sonda nie ma z tym nic wspólnego..napewno masz II gen albo dalej LPG więc.... na gazie spalanie będzie w normie..

natomiast na benzynie..do 15% większe. i przy uszkodzonej sondzie mogą wystąpić problemy z odpalaniem.

Opublikowano
jak jeździsz na gazie to sonda nie ma z tym nic wspólnego..napewno masz II gen albo dalej LPG więc.... na gazie spalanie będzie w normie..

natomiast na benzynie..do 15% większe. i przy uszkodzonej sondzie mogą wystąpić problemy z odpalaniem.

Mam sekwencje Stag-300. Benzyny to pali mi tak 8-9litów na 100km.

Opublikowano

to raczej sonde masz ok.

jest jeszcze taka opcja że ci wtyczka zawilgotniała, bądź woda w niej jest i sonda może działać ok tylko że ta wilgoć powoduje że błędy się tworzą..

Opublikowano
to raczej sonde masz ok.

jest jeszcze taka opcja że ci wtyczka zawilgotniała, bądź woda w niej jest i sonda może działać ok tylko że ta wilgoć powoduje że błędy się tworzą..

Sprawdzałem tą wtyczkę. Zero wilgoci ani żadnej wody. Styki przeczyściłem. A błąd dalej się pojawia :?

• 4 lata później...
Opublikowano
Witam panowie mój problem jest taki sam tylko mam jeden management w przepływomierzu powietrza jest taka blaszka która się otwiera i zamyka zależności od podanej mieszanki moje pytanie jest następujące czy jesli ta blaszka jest pęknięta i połowy jej niebedzie to czy będzie to problem z odpaleniu samochodu na zimnym silniku bo na ciepłym mi tak faluje ze cud ze nie gasnie a spada mi nawet i do zera.