Skocz do zawartości

centralny zamek sie niedomyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poszukalem ale jasno napisane nie jest a wiec jak w temacie

centralny zamek zamyka sie po 2 przekreceniu kluczyka obojetnie czy z lewej czy prawej strony.gdzie szukac napewno przyczyny???

dodam jak zamykam drzwi swiatla gasna w srodku.

z gory dzuiekuje za pomoc

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
Sprawdź tylną wiązkę przewodów idącą do klapy (mniemam, że masz sedana :wink: ). Ja miałem przetarty i ułamany jeden przewód - objawy były identyczne. Poszukaj dokładnie, jest tego na forum nawet sporo :twisted2: Zalutowałem i jest :cool2: ale chyba się nie postarałem za mocno, bo widzę, że osłonka tych przewodów znowu się łamie :mad2:
Opublikowano

witam

jeśli mogę doradzić to miałem ten problem i opanowałem go, też kazano mi sprawdzać wiązkę w kufrze ale tam było wszystko ok szukając dalej doszedłem do usterki która znajdowała się pod wykładzina od kierowcy, na podłodze przykręcone są zworki masy, jedna z nich skorodowała i działo się tak jak opisujecie, zmostkowałem ją i wszystko jest ok :cool2: . Co prawda troszkę roboty jest aby tam dojść ale zadowolenie z naprawienia jest ważniejsze.

Opublikowano
mógłby ktoś zrobić zdjęcie tej wiązki w bagażniku :P ( w którym miejscu mogłoby się popsuć ) :P bo jestem nowy i nie za bardzo wiem o którą chodzi :D byłbym wdzięczny , pozdrawiam :)

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano
Sorki, że wcześniej się nie odzywałem ale nie miałem jak. Gdy otworzycie tylną klapę to przy lewym zawiasie jest taki czarny gruby przewód - to to :mrgreen: Tyle że w środku są przewody, u mnie było trochę pęknięte i dlatego zobaczyłem co się święci
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mialem podobnie. tzn. jak zamykalem centrala to odbijal, palil bezpiecznik. Po pewnym czasie zorientowalem sie ze czasem jak zamykam tylna klapa to central raz dziala raz nie. Oczywiste wiec ze tam tkwil blad. I teraz moja rada. Jezeli macie podobnie jak ja - problem z przewodem przy klapie, zanim zaczniecie tam grzebac, odlaczcie przewod masowy od aku!! Sam zaczalem tam szukac, kabel byl zlamany. Nie odlaczylem aku i jak zdejmowalem izolacje z tego kabla to powstalo zwarcie, nie mialem pod reka klucza zeby zdjac kleme z aku. Zanim dziewczyna przyniosla mi go to juz bylo po wszystkim. Cala wiazka do wymiany plus spalony silownik od klapy. Koszty: 45 - nowa wiazka. 50 - nowy silownik. Plus z 2 godziny laczenia kabelkow :evil: Pozdro...
Opublikowano
mialem ten sam problem rozwizanie bylo jak u wielu w wiazce do klapy bagaznika po otwarciu wiazke widac po lewej stronie kolo zawiasow tam sie lubia kable lamac
Opublikowano
Witam ponownie :P sprawdziłem rzeczywiście w 2 miejscach kabel wygląda na połamany ale teraz moje pytanie jest następujące czy jak " otwieraliście ten przewód to pod czarną izolacją jest jakby " biała sznurówka " czy jak to rozerwę to potem nie będzie się tam dostawać woda oczywiście owijając to potem taśmą izolacyjną ?? a może jest sposób na " odwinięcie tego kabla ?? :mrgreen:

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano
a to ja moze sie podlocze i zapytam w takim razie o rzecz odwrotna a mianowicie centralny za kazdym razem zamyka mi tylne lewe drzwi mowimy o sedanie a natoniast otwiera tylko czasami nie wiem od czego to zalezy macie jakies pomysly co to moze byc hmm???
Opublikowano
Witam ponownie :P sprawdziłem rzeczywiście w 2 miejscach kabel wygląda na połamany ale teraz moje pytanie jest następujące czy jak " otwieraliście ten przewód to pod czarną izolacją jest jakby " biała sznurówka " czy jak to rozerwę to potem nie będzie się tam dostawać woda oczywiście owijając to potem taśmą izolacyjną ?? a może jest sposób na " odwinięcie tego kabla ?? :mrgreen:

mozesz smialo robic,nie bedzie sie nic dziac tylko dobrze owin izolacja. :cool2:

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
Witam mam pytanko przy otwieraniu autka z pilota centralny zamek otwiera i zamyka i tak e dwa trzy razy dopóki nie otworzy dodam jeszcze że przy otwieraniu bagażnika wszystkie zamki się zamykają :cry2: już raz kluczyki zatrzasnąłem pomoże ktoś mam tylko jeden kluczyk :mad2:
Opublikowano
już raz kluczyki zatrzasnąłem pomoże ktoś mam tylko jeden kluczyk :mad2:

Hmm, ja na pewno bym dorobił drugi komplet. A w twoim przypadku, to już na 100%. Zawsze to masz 2 kluczyk i facha nie wzywasz, gdy zatrzaśniesz pierwszy komplet :cool2:

przy otwieraniu autka z pilota centralny zamek otwiera i zamyka i tak e dwa trzy razy dopóki nie otworzy

Może poszukaj w szukajce :?: Ja gdy motałem się ze swoim centralem to coś podobnego gdzieś czytałem, ale to było 1,5 roku i jedna przebudowa forum temu. Uzbrój się w cierpliwość (i browara) :norty: :mrgreen: i :search: .

Ewentualnie pogadaj z jakimś specem :doh:

Opublikowano
A ja może wrócę do tego tematu z centralnym... Mam objawy takie jak opisujecie w BMW 320 z 1991r. Tzn. zaraz po zamknięciu otwiera się. Sprawdzałem przewody w klapie bagażnika i dwa były nadłamane i je połączyłem, w dzwiach z przewodami też jest wszystko ok. Muszę wyciągać bezpiecznik żeby zamknąć "ręcznie" samochód. Co to może być?
Opublikowano
... Tzn. zaraz po zamknięciu otwiera się. Sprawdzałem przewody w klapie bagażnika i dwa były nadłamane i je połączyłem, w dzwiach z przewodami też jest wszystko ok. Muszę wyciągać bezpiecznik żeby zamknąć "ręcznie" samochód. Co to może być?

A czytałeś to co napisał hubal:

jeśli mogę doradzić to miałem ten problem i opanowałem go, też kazano mi sprawdzać wiązkę w kufrze ale tam było wszystko ok szukając dalej doszedłem do usterki która znajdowała się pod wykładzina od kierowcy, na podłodze przykręcone są zworki masy, jedna z nich skorodowała i działo się tak jak opisujecie, zmostkowałem ją i wszystko jest ok Cool . Co prawda troszkę roboty jest aby tam dojść ale zadowolenie z naprawienia jest ważniejsze.

A sprawdziłeś wszystkie kable? Ewentualnie poszukaj na szukajce :mrgreen: Tam na pewno będzie więcej :roll2: