Skocz do zawartości

PROBLEM GAŚNIE PODZAS JAZDY 540 i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem , mianowicie podczas jazdy zaczeło mi gasnąć auto ale zauważyłem ze tylko w deszczowe dni zatrzymam się i zapalam znów bez problemu .Co może być przyczyna .A czy moga to być przewody od świec .Nawet dziś robiłem przegląd generalny auta i wiem że muszę wymienić uszczelki pod klawiaturą.Bo mechanik stwierdził iż może sie dostawać olej do świec.Tak więc może to byc i to ?.Check control ok. Nic żadnych błedów .Dzieki.
Opublikowano
Witam mam problem , mianowicie podczas jazdy zaczeło mi gasnąć auto ale zauważyłem ze tylko w deszczowe dni zatrzymam się i zapalam znów bez problemu .Co może być przyczyna .A czy moga to być przewody od świec .Nawet dziś robiłem przegląd generalny auta i wiem że muszę wymienić uszczelki pod klawiaturą.Bo mechanik stwierdził iż może sie dostawać olej do świec.Tak więc może to byc i to ?.Check control ok. Nic żadnych błedów .Dzieki.

Bardzo prawdopodobne, że olej jest sprawcą tych niedomagań. Miałem taki problem w M50B20 - rozszczelnienie o-ringów spowodowało wyciek oleju do fajek. Jeśli przewody zostały sprawdzone, to najbardziej prawdopodobna hipoteza.

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano

W 540 nie ma przewodów, są cewki :D

Moim zdaniem jeśli dostawał by się olej pod świece to przede wszystkim auto by szarpało podczas jazdy i nie odpaliłbyś go tak łatwo.

Moim zdaniem pompa paliwa. przydało by się podjechać na komp.

Opublikowano

W 540 nie ma przewodów, są cewki

Ale cewki muszą być jakoś zasilane. Tutaj są uwidocznione.

Może w konektorach jest zwarcie spowodowane dostawaniem się tam wody?

Opublikowano

W 540 nie ma przewodów, są cewki

Ale cewki muszą być jakoś zasilane. Tutaj są uwidocznione.

Może w konektorach jest zwarcie spowodowane dostawaniem się tam wody?

No tak ale jak byś mógł mi znależc rysunek tych konektorów , co prawda nie jestem wzorowy z mechaniki i dlatego proszę o wyjaśnienie tych konektorów.

Opublikowano
Pisząc konektory miałem na myśli wtyczki na końcach kabli doprowadzających prąd do cewek (czarne z blaszkami zabezpieczającymi przed odpięciem się).