Skocz do zawartości

jak to jest z tymi silnikami...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przymierzam się do kupna e36 coupe. Chciałem coś 6cylindrowego jednak widze, że może być ciężko z dostaniem czegoś w dobrym stanie. Dlatego poddaje również pod możliwość zakup 1.8 is'a. Stąd moje pytanie..jak to jest z 1.8 is, w których silnikach od którego roku montowany był łańcuch zamiast paska. Jakie są oznaczenia tych silników? aha...is'ką też można poszaleć ?? Dzięki bardzo za odpowiedź.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:) przeczytajcie dokładnie aukcje pierw koleś pisze ze niski przebieg jest spowodowany posiadaniem 2 innych aut co równoznaczne jest z tym ze auto rzadko używane a później pisze ze kilka rys bo codzienne użytkowanie skoro tak to dla mnie przebieg mało prawdopodobny dla auta 15 letniego. No ale moge sie mylic.

🙃🙃

Opublikowano
taa..też na to zwróciłem uwagę. Ale jak ma udokumentowany..

Czym udokumentowany podbitą książką serwisową - którą sam wypisał na kolanie???

Przebieg jest niewiarygodny na to auto.

Poza tym na zdjęciach widać wyraźnie różnicę w szczelinach tylnej klapy.

Moim zdaniem dać sobie spokój.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Porazka, jakis pacan to auto sprzedaje i tyle. W tych rocznikach nie bylo immobilisera ani 143 koni w 1,8is. Nie tylko klapa bagaznika odstaje. Sprzojrzcie na maske w prawym dolnym rogu jak nachodzi na nadkole. Omijac takie oferty z daleka.
Opublikowano
Pozatym gościu daje od razu do zrozumienia,ze samochód nie jest jego tylko kolegi,on go tylko sprzedaje,więc w razie czego nie ma z kim rozmawiać.Lekko podejrzany interes.Jestem również pewien,że w umowie jako sprzedający będzie własnie ten kolega i zaproponuje wpisanie 100EUR jako wartość do akcyzy.Trzymanko!!! :duh:
Opublikowano
Jak z okolicy to jechac i zobaczyc... Zawsze mozna jechac na plyte i sprawdzic jak byl rozbity... Wszystko zalezy od blacharza, wiec jak sa nierowne szpary nie oznacza to ze auto mialo dachowanie a z przodu i z tylu najechal na niego walec... Wystarczy ze nieuwaznie ktos pacnie na parkingu i klapa jest do wymiany, wezmie sie za to partacz i szpary nigdy nie beda takie jak z fabryki, a i niekiedy wezmie sie autoryzowany serwis i tez efekt nie bedzie lepszy bo mialem juz tak robione, kobieta najechala na tyl w korku, do wymiany tylna klapa, oddalem do serwisu przy dealerze u ktorego kupowalem auto i tak poskladali ze szkoda gadac bo by mnie z forum usuneli za komentarz o tych spechac... Czytajac niekiedy wypowiedzi jedno co mi sie narzuca to to iz jak chcesz kupic BMW to jedz do salonu bo uzywane to na 100% jest bite, albo krecone, albo Bog wie co jeszcze... Jakbym wierzyl w to co niekiedy tu czytam to sam pewnie nie kupilbym tego BMW ktore mam a kupilem i od 4 miesiecy NIC a NIC sie z nim nie dzieje, pali i jezdzi. Inna kwestia decyzji o kupnie auta nie podejmuje sie ogladajac zdjecia. Jechac, obejrzec i z uporem maniaka bede to powtarzal kazdemu kto pyta czy warto kupic i zalacza link do aukcji. Na otomoto mozna poszukac interesujacych ofert a potem w samochod i jezdzic, rozmawiac, sprawdzac a na koncu odjac decyzje... Pozdrawiam!