Skocz do zawartości

czyszczenie wtryskow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyszczenie wtryskow

co sadzicie o tym plynie uzywal go ktos?

http://allegro.pl/item257549569_kleen_flo_695_czyszczenie_wtrysku_benzyna.html

ktos mi z forum mowil zeby zalac taki plyn na 15 litrow benzyny, to nie bedzie zaduze stezenie jego?

moj silnik raz sie dusi i krztusi na benyznie a jak sie go rozrusza na benyznie to bedzie chodzic w miare w miare (nie chodzi o tempereature silnika tylko o to zeby zaczol troche chodzic lepiej na benyznie trzeba jezdzic benyzna przy troche wiekszycho obrotach)

ale drazni mnie ze takie zabiegi musze robic i chce to zrobic pozadnie

Opublikowano
czyszczenie wtryskow

co sadzicie o tym plynie uzywal go ktos?

http://allegro.pl/item257549569_kleen_flo_695_czyszczenie_wtrysku_benzyna.html

ktos mi z forum mowil zeby zalac taki plyn na 15 litrow benzyny, to nie bedzie zaduze stezenie jego?

moj silnik raz sie dusi i krztusi na benyznie a jak sie go rozrusza na benyznie to bedzie chodzic w miare w miare (nie chodzi o tempereature silnika tylko o to zeby zaczol troche chodzic lepiej na benyznie trzeba jezdzic benyzna przy troche wiekszycho obrotach)

ale drazni mnie ze takie zabiegi musze robic i chce to zrobic pozadnie

Ja chyba zaleje dziś albo jutro STP bo mi coś trochę kwadratowo silnik chodzi na benzynie :( Lepiej lać chyba tyle ile producent zaleca.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzień dobry Panowie .

Na BMW Polska jestem nowy - na codzień urzęduję na www.6.com.pl .

Powiem wam , że od kilku miesięcy użytkuję między innymi e32 i aby zmniejszyc spalanie ( które było nieco za duże - ok.18 l na 100km ) zalałem czarne STP na wtryski . Po tej operacji zużycie - według OBC spadło mi o 1,3 litra . Także w moim przypadku to pomogło .

Opublikowano
Dodam jeszcze , że oprócz zmiejszonego spalania - a po to przeprowadziłęm tę operacje ; nie zauwazyłem jakiejś szczególnej zmiany w pracy M30 , która i tam ładnie gada .
Opublikowano

zalalem 15 litrow (na pusty bak) z STP

jeszcze nie wyjezdzilem wszystkiego, na benyznie sie dusi nadal

moze ciut mniej, ale sie dusi

odpala teraz tylko latwiej, wyjezdze do konca i sie zobaczy