Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem że temat byłomawainy na ofrum :!: Ale mało było pisane na teamt bezyniaka :!: Chodzi dokładnie o 318i z 1992 roku z przebiegiem 200tys. jak podrasowany silnik edzie śmigał :?: czy nie zacznie się sypać itp. :?:Jakieś sugestie i opinie :arrow: (takze na temat tych chipów z allegro za 700zł) :?: :?:
0 261 200 520 ;-)
Opublikowano

majster czy Ty oczekujesz że ktoś Ci odpowie na to pytanie??

Zdajesz sobie sprawę z tego ile czynników trzeba wziąść pod uwagę aby określic jak to będzie chodzić, czy sie nie będzie sypać itp. Myślę że Twoje pytanie pozostanie bez odpowiedzi lub zacznie się kolejny temat z serii "Co by było gdyby :think: " .Nikt tu nie jest wróżką, aby przewidziec co się stanie jak włożysz chipa i co się pierwsze sypnie, myślę że najlepiej będzie jak kupisz i się sam przekonasz.

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano (edytowane)
kup lepiej chip-a i poczytaj o komuterach bedzie taniej :)))

Już sobie poczytałem ... no i co dalej a sztuką nie jest kupić chipa który ma słaby wsad (tzn: słabo podkręcony) :!:

Tzn. na temat diesli są bardzo mocno sprecyzowane odpowiedzi :!: a benzyniaki cicho tylko delikatne nawiązanie:(

Edytowane przez majster
0 261 200 520 ;-)
Opublikowano

bo benzynka kiepsko się chipuje mało kto to robi w Dieslu sa wieksze mozliwości przedewszystkim b dużo można zrobić przy sterowaniu turbiną

Zakładajac chipa do 1.8 nie spodziewaj się większego przyrostu mocy niż 10KM, ja drążyłem ten temat, ale mi przeszło - gra nie warta świeczki

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano
bo benzynka kiepsko się chipuje mało kto to robi w Dieslu sa wieksze mozliwości przedewszystkim b dużo można zrobić przy sterowaniu turbiną

Zakładajac chipa do 1.8 nie spodziewaj się większego przyrostu mocy niż 10KM, ja drążyłem ten temat, ale mi przeszło - gra nie warta świeczki

no wląsnie mnie jwiecje o taką odp. mi chodziło :!: Wie mze podstawa dobrego chipowania t oturbina no i zapewnie diesel :!: Ale zwracam tezuwagę na wiek auta i to że chipa mozę skracać jego żywotność :!: W jakiś sposób np:Przez testy auta i sprawdzanie różnic miedzy fabryką, a wirusem :!:

0 261 200 520 ;-)
Opublikowano
Ble ble ble,owszem,niewiele podniesie sie moc i moment,ale jest to odczuwalne.U mnie po zalozeniu kostki od Wittmann Tuning byly efekty spore (nie nie bylem na hamowni :) ) a spalanie spadlo ok 0.5-1l w dol.

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
Ble ble ble,owszem,niewiele podniesie sie moc i moment,ale jest to odczuwalne.U mnie po zalozeniu kostki od Wittmann Tuning byly efekty spore (nie nie bylem na hamowni :) ) a spalanie spadlo ok 0.5-1l w dol.

Slawo ale Ty ma ete. To jest silnik wprost stworzony do tuningu. A 1.8 M40... nie wiem czy ten silnik już seryjnie nie jest podkręcony.

Opublikowano

ta sprawa z chipem z allegro jest podejżana!!

pisałem maila i odpisali że chip podniesie moc o około 18KM i 21Nm

a napisałem jeszcze raz o tego chipa ale z innego konta i podali mi że

będzie 12KM I 15Nm

oczywiscie chodziło o ten sam komputer do 1,6 M40

Opublikowano

Boys, boxy i takie tam wynalazki to zło :evil: . Każdy tuner wam to powie, przynajmniej jeśli chodzi o diesle. Dobrze sie zastanówcie zanim wsadzicie jakiś wynalazek. O szczegóły nie pytajcie bo się na tym dobrze nie znam :oops: , ale znam osoby, które zajmują się zawodowo tuningiem i dla mnie są guru jeśli chodzi o te sprawy :twisted: .

Ja bym nic nie robił i ewntualnie szukał innego auta z mocniejszym motorkiem 8)

Opublikowano

będzie 12KM I 15Nm

hehehheheheehe

"patrzcie jakis naiwniak pyta się ile mu

chip mocy podniesie,

dobra Juzek który dzis mamy?

no 23, a co pyta Stefan?

no to pisz gostkowi że mu o 23KM moc wzrośnie,

no dobra.

Ty Juzek, pyta Stefan po chwili ale ten gostek ma malucha,

To napisz mu że musi jeszcze zmienić wycieraczki,

bo inaczej chip nie będzie współpracował"

myśle że tak wygląda rozmowa gości któzy to sprzedają

Zmienili mapy zapłonów ale wątpie aby to stroili na hamowni, są do tego celu programy które symulują hamownie, ale ni jak to sie ma do żeczywistości.

Jeśli juz koniecznie chcesz tego chipa to pojedz do firmy która Ci go odrazu załozy a rezultat tuningu przedstawi na hamowni, owszem zapłacisz ok 2 razy tyle ale wiesz co masz.Jeśli Ci nie będzie odpowiadało możesz reklamować.

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano

będzie 12KM I 15Nm

hehehheheheehe

"patrzcie jakis naiwniak pyta się ile mu

chip mocy podniesie,

dobra Juzek który dzis mamy?

no 23, a co pyta Stefan?

no to pisz gostkowi że mu o 23KM moc wzrośnie,

no dobra.

Ty Juzek, pyta Stefan po chwili ale ten gostek ma malucha,

To napisz mu że musi jeszcze zmienić wycieraczki,

bo inaczej chip nie będzie współpracował"

myśle że tak wygląda rozmowa gości któzy to sprzedają

Zmienili mapy zapłonów ale wątpie aby to stroili na hamowni, są do tego celu programy które symulują hamownie, ale ni jak to sie ma do żeczywistości.

Jeśli juz koniecznie chcesz tego chipa to pojedz do firmy która Ci go odrazu załozy a rezultat tuningu przedstawi na hamowni, owszem zapłacisz ok 2 razy tyle ale wiesz co masz.Jeśli Ci nie będzie odpowiadało możesz reklamować.

Nic dodać nic ująć po prostu święte słowa,Kiokio: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: