Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam goraco wszystkich milosnikow bmw mam problem otórz w mojej e32 z 3,5l motorem m30 pekl blok.samochod stal nie jezdzony przez ponad rok ostatnio poidczas wymiany ukladu wydechowego zauwazylem ze pekl mi blok :mad2: .pekniecie nie jest duze

w ksztalcie litery u pomiedzy kapslami od wody na bloku.silnik pracuje normalnie ale ubywa plynu.sprawdzalem i woda nie dostaje sie do oleju.co robic pomozcie.czy mozna pokleic blok?

z gory dziekuje za wszelka pomoc.

Opublikowano
Dobra rada:wymiana bloku :( Opcja druga to spawanie ale to tylko jak jest pęknięty na zewnątrz ,a to ciężko sprawdzić co w środku się dzieje.

W124 260E

W201 200E ex.

W126 260SE

W115 240D (250 M123) ex.

BMW 730i E32 ex.

Opublikowano
jak wyżej-wmień blok... Nie ma sensu kleić, czy spawać, bo nie wiadomo, jak będzie się późnej zachowywał silnik podczas jazdy-chodzi mi o obciążenie silnika
I'm in love, but don't tell my real Love :D Alpina...
Opublikowano

Zrób tak:

Kup drugi silnik, rozbierz powymieniaj uszczelki, simmeringi, rozrząd itd.

Jak twój na razie jeździ, to niech jeździ przez czas robienia nowego.

Potem przełoż silniki, w ten sposób masz silnik jak nowy, a autko będzie bardzo krótko stało nie używane :D

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
qrde wymiana bloku to dosyc spory koszt

.czy orientujecie sie ile moze kosztowac drugi silnik?

lub ewentualnie gumku i uszczelki komplet?

Czarek 83 mam do sprzedania silnik ale od 730 v8 ze skrzynia cenna 4000 zlotych , tyle ze ty masz 735 :(

Ludzie dziela sie na szczesliwych, i na tych którzy nie maja BMW.

http://img247.imageshack.us/img247/4272/jpg4bb8.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/2857/icon3.png

Opublikowano

Czarek83 :

Możesz spróbować pokleić ten blok . Spróbować nie zaszkodzi a koszt kleju zdecydowanie mniejszy niż blok . Kleiłem już parę bloków z o wiele większymi pęknięciami i nic sie nie dzieje. Polecam zwykły poxipol ( szary ).

Należy porządnie poprawić pęknięcie szlifierką ( pogłębić rysę ). Najlepiej użyć do pogłębienia rysy multiszlifierki modelarskiej z giętkim wałkiem i odpowiednim kamieniem lub frezem. Końce rysy zabezpieczyć przed dalszym rozprzestrzenianiem się pęknięcia poprzez nawiercenie otworków małym wiertełkiem , odtłuścić i nałożyć dokładnie klej. Poczekać aż klej dobrze wyschnie ( ok 24 h ) Jezeli zależy Ci na wyglądzie to wyrównać spoinę szlifierką i pomalować.

Wiem że są jeszcze jakieś inne kleje specjalne do klejenia metali jednak jak kleiłem tylko poxipolem .

Jeżeli Ci nie wyjdzie zawsze zdążysz kupić blok.

Trzeba zaczynać od najtańszych opcji.

BMW... and nothing else matters
Opublikowano

dziekuje wam wszystkim goraco i serdecznie

piotr tobie szczegolnie mowisz ze kleiles i nic sie nie dzialo su[per.wstawilem awlasnie auto do majstra ktory obiecal mi pokleic blok.mowi ze da mi nawet gwarancje.w sumie mu nie wierze ale sporobowac nie zaszkodzi.mowi ze jedynym klejejm ktory nie pusci jest klej do wydechopw a konkretniej do kolektrorow wydechowych poniewaz wytrzymuje duze zmiany temperatur.po niedzieli blok bedzie gotowy napisze wam jak wyszlo.trzymajcie kciuki :)