Skocz do zawartości

silnik z 530d do 525 tds?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! mam pytanie czy jest możliwe przełożenia silnika z 530d. do touringa 525 tds bo mam problemy z tym silnikiem. a podobno te 3litrowe diesle są nie zawodne? proszę o rade czy jest to realne i jakie mogą się wiązać z tym kłopoty.
Opublikowano
Zrobić napewno się da, ale moim zdaniem taniej będzie sprzedać to co masz i kupić 530d. Taka przeróbka nawet gdybyś robił to sam ( w co wątpie ) musi kosztować kupę kasy- a nie wiem czy jakiś warsztat by sie tego podjął.
Opublikowano
Witam jeśli kolega ma silnik skrzyni biegów wszystkie potrzebne łapy gumy wał napędowy tylni most po są inne przełożenia, no i całą elektronike z wiaskami kabli i pewno jeszcze kilka rzeczy -niema problemu karoseria jest ta sama :P
Opublikowano
podobno te 3litrowe diesle są nie zawodne?

Tak bylo kiedys, dzisiaj zaczynaja sie sypac jak w tdsy. Taka natura disla w bmw.

Jak nie chcesz sie rozstawac ze swoim samochodem to mysle, ze powinnienes sie zmiescic w 20 000 zl ze wszystkim.

Ja chcialem wlozyc silnik od m5, bo moglem kupic go ze skrzynia i osprzetem za ponad 3000euro. Jak bym zyl w Polse i zarabial tak jak w Irlandii to bym sie nie zastanawial a tak to nie bede ryzykowal.

pozdr