Skocz do zawartości

antena wzmacniacz e34 touring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy mozecie mi powiedziez jak idzie kabel do anteny i gdzie jest wzmacniacz antenowy w e34 kombi??

Nie mogę znaleza w RealOEM. Dzieki z gory.

Opublikowano
Dołączam się do tematu- mam kłopot- strasznie słabo odbiera mi radio- wzmacniacz antenowy? czy może coś innego? Wtyczka i kabel przy radiu są nieuszkodzone. Temat dotyczy również e34 touring
Opublikowano
pod podsufitkowa...jest spacjalna mata odbiorcza - pelniaca fukncje anteny. Pozdrawiam....Z tego co wiem w turingach z podwojnym szyberdachem mata jest cofnieta na sam tył.Kabel antentowy jest polozony pod slupkiem pasazera...i idzie do w/w maty

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano (edytowane)

Podejrzewam ze wzmacniacz jesli jest - to znajduje sie w konsoli , a nie gdzieś przy antenie - zprostego powodu idzie do niego zasilanie 12v i watpie zeby je ciągneli przez pół samchodu....(dosyc awaryjne rozwiazanie) a z tego co sie orientuje na wzmacniaczu jest zawsze bezpiecznik - wiec powinien byc do niego dostep . (IMHO)Szukaj dobrze za radiem...ewentualnie gdzies w okolicach :mrgreen:

Oczywiscie zasugerowal mi tu moj dobry kolega basti735 , ze aku byly pod kanapami tez :D wiec wszystko mozliwe...Napisalem wyzej IMHO....

A te maty sa w sedanach.....moze touring ma inaczej :)

Basti735 Pozdrawiam bądz czujny :D.....

Edytowane przez ZacAnaheim

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
u mnie w touringu antena znajduje sie w lewej tylnej szybie i tam gdzieś w pobliżu należy szukać wzmacniacza ten temat był już poruszany na forum tylko musisz dobrze poszukać,do tego wzmaka jest dołączony biały kabel plusowy
Opublikowano

Tak jak napisał Zac (pozdrawiam) ;) .

Ja dodam,że jeśli chodzi o kable do wzmacniacza itp.to w Touringu(jeśli pamietam to w sedanach też)miejsce na sprzęt oraz kable jest po lewej stronie w bagażniku.

Pzdr

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Śledzę ten temat, bo też mi słabo odbiera (często gubi stacje). Antenę mam na lewej szybie i pod nim wzmacniacz (lewy słupek, za pasami). Miałem sprawdzić samo radio, ale widzę, że to może być bardziej pokopane.

Pzdr

Opublikowano

U mnie napewno nie jest to wina radia- bo wymieniałem radio już kilkakrotnie.

A tak swoją drogą muszę zerknąć na samą antenę na szybie, bo jest ona poprostu naklejonym paskiem i może gdzieś została przerwana.

Opublikowano

Zgadza się wzmacniacz w kombi jest z lewej strony bagaźnika za pasem pasażera a antena w szybie tylnej lewej. Mam pytanie czy ktoś mógłby zrobić zdjęcie jak kabel od wzmacniacza podłączony jest do szyby bo u mnie poprzedni właściciel miał włamanie i właśnie mu tę szybę zbili i jak montowali nową to albo używaną i z urwanym mocowaniem albo sami urwali a nie wiem gdzie ono było i nie wiem czy teraz da się w ogóle to przymocować.

Pozdrawiam

Opublikowano
Jak będę robił porządki w bagażniku to Ci pstryknę, ale nie wiem kiedy, ale co ważniejsze, to okazało się, że wystarczy na biały kabelek przy radiu podać + (idzie na wzmacniacz). Moje radio natychmiast ożyło. Pzdr
  • 11 lat później...