Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po probnym zamontowaniu stozka ( e36 320 ) po tygodniu wystapil nastepujacy problem : na biegu jalowym obroty zaczely falowac od prawie zera do 1,5tys obr. Czasami bywalo ze dochodzilo az do zera i gaslo. Zamontowalem seryjny filtr po tym zdarzeniu i niestety sytuacja ta zdarza sie od czasu do czasu szczgolnie po ostrzejrzej chwilowej jezdzie. Czy jest to wina przeplywki ( gdy na odpalonym sliniku wykrece obroty faluja moco ale nie gasnie) czy moze jest to wina zabrudzonej przepustnicy ?? A moze cos innego ?? Jka moge to sprawdzic i pozbyc sie tego problemu ??

Za pomoc z gory dzieki

Opublikowano
a kto powiedzial ze mam gaz :dance: :roll2: Nigdy w zadnym aucie nie mialem gazu :8) Jak sprawdzic czy przeplywka jest dobra czy do wymiany ??
Opublikowano
aha, zauwazylem ze spalanie w miescie przy normalnej jezdzie ( do 3tys obr ) wychodzi mi 16-17L !!! Na trasie pali mniej wiecej tyle co wczesniej ale za to na miescie jest o wiele wieksze zuzycie niz wczesniej :/ Czy to moze byc tez wina sondy ?? Jak ja moge sprawdzic po za podlaczeniem pod komp ??
Opublikowano

Odpal silnik i na chodzącym silniku odepnij wtyczkę od przepływki. Jeżeli obroty leciutko zafalują to przepływka powinna być ok.

Sondę można sprawdzić odłączając ją, ale wątpię żeby to była wina sondy skoro obroty falują. Stawiam na przepływkę. Pozdrawiam

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
Zrób jak Ci radzą. Watpie aby to była wina przepływki. Bardziej mi to wygląda na silnik krokowy od wolnych obrotów sprawdź może to to. Pozdrawiam
Opublikowano
sprawdź jescze czy przy tych operacjach wszystko dobrze podłączyłeś, bo takie efekty też dzieją się jak łapie lewe powietrze, może gdzieś na cybantach masz niedokręcone. Najleprzy sposób na spradzenie tego jest taki że bierzesz spray, np. do czyszczenia silnika, ale żeby był na alkoholu, albo troche spirolu do atomizera jakiegoś i psikasz po przewodach dolotowych, jak w którymś momencie obroty idą w górę to znaczy że masz gdzieś nieszczelność
Opublikowano
Hmm.... Tak sobie czytam tego posta i się zastanawiam czy u mnie (E36 318) jest wszystko OK :?: Gdy odpinam przepływkę auto gaśnie - - - do dziś żyłem w przekonaniu, że tak ma być :?: :!: :?:
Opublikowano
Hmm.... Tak sobie czytam tego posta i się zastanawiam czy u mnie (E36 318) jest wszystko OK :?: Gdy odpinam przepływkę auto gaśnie - - - do dziś żyłem w przekonaniu, że tak ma być :?: :!: :?:

No tak powinno być. To znaczy że przepływka działa.

Jakby nic się nie stało gdybyś ją odpiął to wtedy było by czym się martwić.

a po 2 jak auto dobrze Ci jeździ to czym Ty się przejmujesz? :P

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg