Skocz do zawartości

Elektryczne lusterka problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z lusterkami w moim BMW 525 1988r. po wlozeniu bezpiecznika zadzialaja tylko raz a pozniej bezpiecznik spalony czy ktos moze mi poradzic co sie zepsulo bylo juz tak jak ja kupilem. Pozdrawiam
Opublikowano

wydaje mi sie ze gdzies musi byc zwarcie jakies... ktore pali bezpiecznik. Zapewne w obwodzie elektryki lusterek. Mysle ze elektryk cos poradzi..

Albo samemu cos mozna pokombinowac i poszukac w ktorym miejscu zwarcie jest.. tj. przesledzic caly obwod...

Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
Opublikowano
Witam mam problem z lusterkami w moim BMW 525 1988r. po wlozeniu bezpiecznika zadzialaja tylko raz a pozniej bezpiecznik spalony czy ktos moze mi poradzic co sie zepsulo bylo juz tak jak ja kupilem. Pozdrawiam

Witaj!

Sprawdzić możesz sam w nietrudny sposób stosując miernik, lub żarówkę i źródło prądu. Przy wyłączonym zapłonie podłącz miernik, tudzież żaróweczkę upewnij się, w której jeszcze żyle pojawia się prąd

pzdr

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
Zaczął bym raczej o pomiaru oporu na lusterku...- pewnie tam tkwi problem - zazwyczaj tak sie dzieje gdyż caly mechanizm lusterek narażony jest na wilgoć wode etc..... U mnie w dwoch bimmkach byl wlasnie z tym problem.....A jak nie silniczki od lusterka to winny moze być przełącznik - czesto wali sie ten przelacznik lusterko prawe-lewe , nie odcina pradu i prad leci na dwa....i wtedy wybija bezpiecznik. Pozdrawiam

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."