Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od razu dopiszę że na allegro spinki tapicerki ślizgi szyb i listw bocznych mają cenę tych z salonu lub czasem większą nawet, a po dodaniu przesyłki robi się naprawdę spora różnica jak macie ASO gdzieś blisko to naprawdę czasem warto się tam wybrać i zapytać o cenę. Ostatnio kupowałem plastykowe nadkole na przód do e36 coupe i dałem tylko 60zł za sztukę.
BMW forever!!!
Opublikowano

A ja ostatnio wymieniałem sporo plastików z przodu - wszystko nowe taniej jak używki z Allegro.

Przykład:

- podszybie (nowe 45zł, używane 50zł)

- osłona chłodnicy (nowa 76zł, używana od 50zł do 150zł)

Spinki też są droższe, ale jak mam raz na 10 lat stracić nawet te 5zł, to mi się po prostu nie chce i nie opłaca tracić godziny czasu na jazdę do ASO.

Opublikowano
Niejednokrotnie przekonałem sie ze na allegro czesci- zwłaszcza plastiki i inne pierdoły są droższe niz w aso. Ponadto w aso.... mamy nowe a nie prawie jak nowe :-)))
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

chromowana listwa na klapę bagaznika do e38... na allegro ok 120 - 130zł ... ( podróbka... z która nie wiadomo co sie bedzie działo..) oryginał ok 150 - 160 ..( kto wie czy to oryginał ) ... a serwis 116 zł....

zawias klapki wlewu paliwa... uzywany na allegro.. .50zł ... i to z łaską że bez klapki.. a z klapką ok 100zł...

serwis 36 zł ...

tak to juz jest ze zawsze trzeba sprawdzic tam gdzie sie da...i dopiero kupic...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
zgadza sie, równiez moge potwierdzic ze czesci kupowane w serwisie sa w przystepnej cenie i błedna jest opinia ze serwis to zdziercy. A serwis daje fakture i gwarancje na częsci, a nie jak ''pan czesio z tekstem dogadamy sie''
Opublikowano
zgadza sie, równiez moge potwierdzic ze czesci kupowane w serwisie sa w przystepnej cenie i błedna jest opinia ze serwis to zdziercy. A serwis daje fakture i gwarancje na częsci, a nie jak ''pan czesio z tekstem dogadamy sie''

Dokładnie tak, oryginał często bywa tańszy niż zamiennik (!) no ale tak się przyjęło, że oryginalne z serwisu to drogie..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatnio kupowałem plastykowe nadkole na przód do e36 coupe i dałem tylko 60zł za sztukę.

To jest cena z ASO?? Jeżeli tak to gdzie są takie ceny?

W Trójmieście w ASO chcieli ode mnie 130 zł za nadkole :/

Np. w Bawaria Motors Katowice wcześniej Zlatex, mam nawet fakture gdzieś jeszcze.

Opublikowano

Tu warto zaznaczyć że do sedana (być może i compacta) jest po 120zł i tej różnicy nie rozumiem. Ja kupowałem do coupe 2 sztuki po 64zł. Miła pani ze sklepu na Narrbuta w ramach anegdoty powiedziała mi właśnie o cenach do sedana.

Podam jeszcze kilka przykładowych cen

listwy M3 komplet 1200zł

filtr przeciwpyłkowy komplet bez klimy niecałe 200zł

nakładki w próg na podnośnik warsztatowy 20zł

łącznik stabilizatora krótki 120zł szt

BMW forever!!!