Skocz do zawartości

please help!!!! mechanizm opuszczania szyb lub sam silniczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam pisalem ostatnio ale jakos nikt nie mogl mi pomoc moze teraz sie uda mam coupe e36.mam straszny problem z szyba od kierowcy ostatnio jak opuscilem to nie moglem podniesc niewiem co sie dzieje ,przedtem przy podnoszeniu szyby byl pewien opor przy koncowce jakby cos blokowalo.zacina sie ,idzie idzie nagle stanie ,czasami pojdzie ale z oporem,jak juz wspominalem ostatnio nie chciala p-odjechac musialem wszystko rozebrac ale i tak nic nie widac ,wiec zaczelem zmieniac przyciski z lewych na prawe,juz nawek kopalem w silnik od szyb,i juz sam niewiem po czym podniosla sie ,boje sie opuszczac bo jak juz nie podniose to bedzie kicha,wydajemi sie ze od tego kopania cos zaczelo chodzic ,co to moze byc silnik czy jakies prowadnice ,czy cos. :mad2:
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
wyciag tapicerke i popatrz,ustaw prowadnice,moze silnik ma luzy na tych nitach co jest przymocowany do blachy dzwi,ja mialem podobny problem,wywalilem te nity przykrecilem na sruby i jest narazie ok
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano

Na silniczku masz małe białe kółeczko, tak fi 10mm na oko.

Jak zacząłem naciskać śrubokrętem do okazało się że to białe to miękki

jakby-papier otoczony gumą. Po wyjęciu korka wsadziłem napsikałem do środka smarem,i wszelkie problemy z szybą znikły.

Po odpięciu kostki i zapięciu z powrotem szyba nie chciała iść do góry. Podobo komputerem można podnieść. Już jechałem do warsztatu, ale nagle samo się naprawiło.