Skocz do zawartości

730d z przebiegiem 330tys.km warto o tym myślec???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mozliwosc zakupienia BMW E38 730d z 2000 z przebiegiem 330tys.km i tu wlasnie zachodzi moje pytanie czy ten przebieg nie jest przerazajacy , czy warto kupowac auto wlasnie z takim przebiegiem ???

auto jest zadbane nie slychac stukow ani pukow

Opublikowano
Witam

Mam mozliwosc zakupienia BMW E38 730d z 2000 z przebiegiem 330tys.km i tu wlasnie zachodzi moje pytanie czy ten przebieg nie jest przerazajacy , czy warto kupowac auto wlasnie z takim przebiegiem ???

auto jest zadbane nie slychac stukow ani pukow

jezeli jest zadbane to czemu nie :) ?.mozesz oczywiscie kupic w Polsce z przebiegiem :cool2: < 150.000 :norty:

sprawdz turbo,przepływki,skrzynie i wtyski - jak ok i cena dobra to bierz :clap:

pozdrawiam

Opublikowano

Witaj

Moim zdaniem auto będzie godne uwagi ponieważ przebieg świadczy o tym że nikt nie kręcił licznika a najważniejsze jest że "auto jest zadbane nie slychac stukow ani pukow". Jednak jest jedno "ale",mianowicie nowe diesle mają dość skomplikowaną budowę przez co koszty ewentualnych napraw będą dużo większe od benzyniaka. Jeśli zależy Ci na oszczędności to bym polecał E38 728i i ewentualnie instalacja gazowa IV generacji. Silnik 2.8 może być nieco mułowaty z uwagi na niecałe 200 kucyków ,jednak jeśli auto ma być do spokojnej jazdy to jest to najbardziej odpowiedni silnik , no i koszty ewentualnych napraw będą mniejsze z uwagi na prostszą budowę silnika. Lepszy byłby jeszcze silnik widlasty, jednak za rzędówką znowu przemawiają mniejsze koszty napraw i wymiany części eksploatacyjnych takich jak jeden komplet kabli wysokiego napięcia ,1 rozdzielacz, 1 filtr powietrza , 1 pompa paliwa, układ wydechowy po jednej stronie , itp itd :wink:

Opublikowano

....... części eksploatacyjnych takich jak jeden komplet kabli wysokiego napięcia ,1 rozdzielacz, 1 filtr powietrza , układ wydechowy po jednej stronie , itp

NOKO... V8 też ma jeden filtr powietrza ;)

co do tego przebiegu mysle że warto..jesli wszystko jest ok... zadbana i serwisowana.

baaardzo trudno bedzie znaleźć taki samochód z mniejszym przebiegiem...

realnym..nie tym z ogłoszeń...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
ponad 300 tys to sporo...ale znam taxi w niemczechj co ma okolo 600 i jezdzi dalej..nic przy niej nie robil,zadnych turbin,wtryskow,pompy...rocznik jej to 2001 i nie ma zamiaru jej zamieniac,podobno to auto (e38) jest jak czolg...skrzynia jest mega dobra idealna do auta..wiem bo sam mialem taka.. :D

na pytanie ktore BMW mam kupic...odpowiedz jest tylko jedna...

E 38 - p o l e c a m

a jaki silnik... nie wiem..ale stan musi byc rewelka

Opublikowano
Przerażający? Ja myślę że całkiem realny lub jeśli już to niedużo przekręcony. Postaraj się dowiedzieć co było już w silniku wymienione, jakie naprawy itp. bo przy tym przebiegu pewnie coś już trzeba by tam zrobić (choćby turbina).
Opublikowano
mniejsze koszty napraw i wymiany części eksploatacyjnych takich jak jeden komplet kabli wysokiego napięcia ,1 rozdzielacz, 1 filtr powietrza , 1 pompa paliwa, układ wydechowy po jednej stronie , itp itd :wink:

W e38 poczawszy od modelu 728 po 750 uklad wydechowy jest po dwoch stronach. Swoja droga ciekawe czy w 725TDS tez tak zrobili :roll: