Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko do czego służy śruba na klucz 22 zaraz obok drążka kierowniczego(mam zdjęcie ale nie wiem jak je wstawić może ktoś powie) a pytam dlatego, że miałem straszny luz na kierownicy to znaczy może nie luz ale przy zgaszonym silniku jak kręciłem kierownicą to on strasnie strzelała po jednym strzale w każdą stonę myślalem że poszłą mi maglownica wszedłem do kanału pod samochud a ta śruba nie była do końca dokręcona i lekko kapał z niej olej (strasznie lekko) więc ją dokręciłem strzały ustąpiły ale kierownica chodzi troszeczkę ciężej. Czy ktoś może mi powiedzieć czy ta śruba ma być dokręcona do końca czy poprosu służy do jakieejś regulacjii bo nie wiem czy nie rozwalę sobie całkiem maglownicy dokręcając ją do końca?
Opublikowano
zdjecie musisz umiescic na jakims serwerz-czy to fotosik.pl czy inne.......zaladowale foto pobierasz link do zdjecia ( sa tam rozne linki ty wez te na Foum dyskusyjne , blogi ) kopiujesz wklejasz bezposredni na forum i my wszyscy widzimy twoje zdjecie bez zbednego wlazenia na jakies strony.
Opublikowano
Witam mam pytanko do czego służy śruba na klucz 22 zaraz obok drążka kierowniczego(mam zdjęcie ale nie wiem jak je wstawić może ktoś powie) a pytam dlatego, że miałem straszny luz na kierownicy to znaczy może nie luz ale przy zgaszonym silniku jak kręciłem kierownicą to on strasnie strzelała po jednym strzale w każdą stonę myślalem że poszłą mi maglownica wszedłem do kanału pod samochud a ta śruba nie była do końca dokręcona i lekko kapał z niej olej (strasznie lekko) więc ją dokręciłem strzały ustąpiły ale kierownica chodzi troszeczkę ciężej. Czy ktoś może mi powiedzieć czy ta śruba ma być dokręcona do końca czy poprosu służy do jakieejś regulacjii bo nie wiem czy nie rozwalę sobie całkiem maglownicy dokręcając ją do końca?

Czy to nie przypadkiem śruba od mocowania zacisku hamulcowego? Masz u góry jedną i taką samą niżej około 15 cm?

Opublikowano

nie, kolega mówi o tej w maglownicy do regulacji luzów...

ona nie może być dokręcona do końca, najwyraźniej masz zepsutą maglownice, nie kombinuj z nią więcej bo możesz ją zniszczyć tak że nie będzie nadawała się do regeneracji i będziesz musiał kupić inną.

Możliwe że dni magla są już policzone...

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
nie wydaje mi się że służy on do regulacji bo ją można wykręcić całkiem i poleci z magownicy wtedy chyba płyn od wspomagania czy olej nie wiem. Wydaje mi się że jakby była od rególacji luzów to nie można by było jej do końca odkręcić to znaczy ja tak myślę.