Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam dwa pytania:

Po 1 zauwazylem ze nie mam zalanego do pelna oleju w zbiorniczku do wspomagania i co jakis czas musze wytrzec okolice wlewu smatka ba sa cale w oleju (tak jakby lecial troche olej przez korek) czy to moze byc spowodowane tym ze mam za niski poziom tegoz to oleju?

Po 2 zdecydowalem sie na wymiane calego oleju we wspomaganiu i za bardzo nie moge znalezc sruby czy cybanta na wezyku przy maglownicy aby spuscic ten stary olej :/ jedyna widaczna dobrze sruba to sruba do odkrecenia kolumny kierownicy. Gdzie najlepiej cos odkrecic aby wykonac to dzialanie?

z gory dzieki i pozdrawiam

Opublikowano
Oleju praktycznie nigdy się nie wymienia , no chyba że się coś stało. A poziom ma się mieścić w przedziale środkowym bagneciku przy korku. Rosi dlatego że olej pracuje i przez odpowietrznik korka zawszę się coś wydostaje.
Opublikowano

U mnie "chwytak" od przewodu podciśnienia zaluzji wyhaczył sie od przewodu i go ocierał. Teraz mi lekko poci sie w tym miejscu wąż. Zastanawiam sie jaki powinien byc wlasnie poziom bo bagnetu ni chu chu tam nie widzę a na korku jest niby taki cycek co sie w zupie moczy ale nie ma żadnej podziałki.

Co do wylatywania przez korek- może jest źle założony albo uszkodzony, bo patrzyłem u siebie i nijak nie powinno nim lecieć!

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Hmm... wymienia czy też nie wymienia... u mnie było tak że było słychac jak pracuje wspomaganie - takie buczenie, wymieniłem wiec olej na nowy wraz z przemyciem zbiorniczka i przepłukaniem całego ukladu i teraz wspomaganie działa ok.
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
Maverick13 to ktoredy wypusciles ten olej? gdzie jest jakis zaworek albo sruba? bo ja nie moglem znalezc miejsca na dole ukladu z ktorego bym mogl wypuscic stary olej. masz e46?
Opublikowano
Ja powiem tak umnie wspomaganie chodzilo oki ale wymienialem wszystkie plyny postanowilem z wspomagania tez wymienic dzwonilem do servisu bmw podalem cale dane samochodu z zapytaniem jaki plyn ma byc i taki tez wlalem no i niecaly miesiac potem wymienilem pompe na nowa wspomaganie bylo ale pompa wyla jak glupia i jak nie bede mial wycieku to plynu juz napewno nie wymienie