Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kolega kupił tylne światła, gdzie postojówki są na LED'ach, ale po podłączeniu ich do 12 volt nie świecą.Wydaje mi się,że są uszkodzone, ale czy na pewno?Robił już ktoś taką zamianę?

Olek

Opublikowano
Musi mieć do tego jeszcze odpowiedni zasilacz/konwerter (różnie na to mówią). Nie wiem, czy tak podłączając sobie tych świateł nie "załatwił". Ale na razie bez paniki ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Zmien polaryzacje zarowki tej na diodach. Prawdopodobnie nie swieci bo jest odwrotnie podlaczona. Jezeli polaryzacja jest w porzadku byc moze uklad elektryczny swiatel postojowych tylnych potrzebuje obciazenia przez dodatkowy 6 omowy rezystor.

http://autolumination.com/images/leds/load_equalizer.jpg

Opublikowano

Dzięki,próbowaliśmy je podłączyń z zasilacza,a raczej ich nie odpalilismy bo na lampie było napisane 12V 1 Watt i są one łączone najprawdopodobnie po 4 szeregowo.Spróbuję zamienić polaryzację i zobaczymy czy działa.Dzięki za pomoc.

Olek

Opublikowano

No i jak tam ?

Tutaj macie link, może na coś się przyda :

http://www.bmwdiy.info/celis-rear/index.html

jest też pokazany ten regulator (czasami mówią przetwornica lub zasilacz) o którym wspominałem ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 2 miesiące temu...