Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

moje pytanie co zmienić w nowym autku tzn.

olej (nie wiem jaki był wcześniej) - na jaki, co polecacie

pasek ?

inne płyny ? planuje wypuścić wszystko z chłodnicy i wlać petrygo

coś jeszcze ??

Opublikowano

olej 10w40 ale nie gorszy około 120zł

sprawdź klocki hamulcowe jak są cienkie to wymianka 120 - 150zł

płyn w chłodnicy może być petrygo ale pamiętaj żeby spuścić też z bloku silnika taka śrubka obok kolektora wydechowego 7l 50zł

możesz sprawdzić płyn hamulcowy czy jest ok czy do wymiany

plastikowe krociec czy są całe jak nie to wymianka (przedni 80zł ASO)

paska nie musisz wymieniać bo masz łańcuszek wiedz z głowy :)

ale możesz sprawdzić stan paska od osprzętu jak jest w złym stanie to ASO 170zł

wiesz jest wiele rzeczy ale musisz posprawdzać podstawowe

PS

Amorki podstawa no i opony czy są jeszcze zdatne

Opublikowano
no kolego i jeszcze powietrze w oponach wymień :lol: haha.
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano
a ja bym proponowal sprawdzic stan oleju w skrzyni,jak terzeba to dolac,o ile sie nie myle to chyba drexton II
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano

Jesli chodzi o olej w skrzyni biegów to zalezy od skrzyni!!!!!!!! Nieco powyzej korka wlewowego po prawej stronie skrzyni powinna byc nalepka z opisem jaki olej. Jak pomaranczowa to ATF dextron II albo III

jak żólta to olej specjalny MTFLT2 lub3. Jak zielona to chyba taki olej smx-b ale nie jestem pewien. a jak bez naklejki to SAE 80.

Proponowałbym zajrzec jeszcze do dyfra ile jest tam tego oleju i jak wygląda - czy spracowany. Odkrecasz górny korek i olej powinien byc przy krawedzi korka. jak jest wszystko ok to powinien byc zółciutki. Dokrecajac uważaj na siłe z jaka dokrecasz zeby nie zniszczyc aluminiowej uszczelki.

Pozdr.

Sprzedam felgi aluminiowe 15"